Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under maj 2012

Av Aamor & Tina - 7 maj 2012 17:48

Jaha då var det måndag igen, den kommer ofta tycker jag men matte säger att det är inte oftare än de andra dagarna men jag tvivlar på henne!

Det var kallt i morse men jag vet inte om det varit frost i natt hos oss men det har varit kyligt och blåst kallt men trots detta har solen försökt värma lite.

Matte gav sig iväg lite tidigare i morse för nu fick det vara nog med bilkörningen sa hon och cyklade till jobbet.

Tog inte så lång tid men hemvägen sen hade hon motvind och uppförsbacke nästan hela tiden, hihi, bra för hon behöver lite mer motion men säg inte att jag sagt det, hihi!


Syrran ville busa direkt jag kom till henne men jag vek åt sidan och gick förbi henne och ut i köket för att säga god morgon till matteföräldrarna för att sen lägga mig och sova en stund till, ungefär till middagstid.

Vi har vallat mattefar och läst lite nyheter. Står jag och läser vid en stolpe så kommer nästan alltid Affi och ska läsa och tränger bort mig, hon måtte vara närsynt, hihi! Det har ju hänt ett par gånger att jag velat lämna några nyheter på stolpen men eftesom hon trängt sig mellan så har jag lämnat nyheten på henne, hihi! Inte idag men det har hänt.


Matte handlade lite innan hon kom och hämtade mig men hon var snabb så jag hann knappt sakna henne innan hon var hos mig.

Jag har ätit 1,5 fiskpinne till middag, matte tycker att jag ska äta lite torrfoder också men jag vill inte ha nått just nu.

Skönt att vara hemma själv med matte och jag kan ha full koll på henne, speciellt när hon sitte vid datorn för då kan jag sova på hennes fot!

Ligger i lugn och ro och vaknar av att jag får en blit i nyllet!

 

Av Aamor & Tina - 6 maj 2012 18:04

Igår kväll gick jag och matte bort till Affi och gissa vad som sen hände! Jo, matte gav sig iväg själv utan mig!

Vilken fräckhet och vilket svek, hon har ju varit sent hemma flera gånger denna veckan redan, hoppas det inte ska bli en vana.

Nu skulle matte på kalas för hennes gudson fyllde 11 år och där skulle vara en del folk och 2 katter som nog inte är så vana vid en kattälskande hund.

Matte hämtade mig först 22.30 och hon luktade katt, jag nosade igenom hela henne och försökte förklara att jag var stött men sen samtidigt glad att hon var hemma igen så det blev lite dubbelt.

Matte hade gjort en god gärning och klippt klorna på katterna. Det blev alla klor på den ena och framtassarna på den andre och de kallade matte "kvinnan som talar med katter", hihi!

Jo matte kan klippa klor på djur men det gäller att de håller till säger hon och inte tramsar som jag tydligen gör, jajaja!

Hemma åt jag min mat, ville inte äta nått hos syrran men matte sa till mig när vi kom hem att jag skulle äta så då gjorde jag det.


Vi sov till 8 och sen gick vi en ganska lång runda, mötte ingen hund men däremot träffade jag både Ollie och Skrållan när vi kom hem igen.

Vid middagstid gick vi bort till syrran för en fika. Det är rätt så fint väder, soligt men det blåser isvindar när de kommer men annars rätt varmt.

Vi var ute ett tag på trädäcket, syrran och jag busade först och sen la vi oss i skuggan.

Rätt som det var ville matte göra nått och mattefar sa på skoj att hon kunde sticka maskrosor och när hon sa att det kunde hon ju göra hämtade han sakerna snabbt så hon inte skulle ångra sig, hihi!

Jag och syrran hjälpte till att leta maskrosor så länge hon höll till i vår hage men sen klev hon över staketer och då var hon för långt bort! Okej jag såg henne men hon kunde snabbt smita om hon ville utan att jag kunde göra nått.

Jag kallade på henne flera gånger men hon bara skrattade och sa att hon skulle stanna.

Klättrade på staketet men hon kom inte men rätt som det var kröp hon in mellan pinnarna i räcket, hon verkade lyfta på ett av gallern men jag kollade sen och såg ingen ingång där.

Åh så glad jag blev när hon var nära mig igen så jag verkligen kunde hålla ett öga på henne. Hon gick in och jag var tätt efter, så nära att ennes häl nuddade mig för varje steg, hihi!


Hemma sen ett tag nu och jag har fått tofsen omsatt, mustascherna tvättade och nu ska jag vila en stund.

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 5 maj 2012 14:41

Matte vaknade klockan 05.30 men som tur var somnade hon om igen och sen vaknade hon inte förrän vid 8, lite bättre.

Vi gick ut rätt så snabbt för jag behövde läsa nyheterna och självklart lämna några till andra.

Inne igen la jag mig för att sova en stund till medan matte läste sina nyheter på datorn samtidigt som hon åt frukost.

Vid 10-tiden pratade hon mad mattefar och han berättade att han och Affi nästan blivit påkörda av polisen när de varit ute.

De skulle korsa en väg, på ett övergångsställe och helt plötsligt kommer en polisbil med blåljusen på och svänger, mattefar och Affi fick springa över vägen, tur att de inte blev påkörda för polisen hade nog inte hunnit stanna om de inte sprungit. Mattefar kände sig lite skakis när han kom hem och vi blev skakis bara av att höra det.


Vid 12-tiden frågade matte om jag var sugen på en biltur och självklart var jag det men när vi sen kom ut så kom Ollie springandes och ville kela så då blev jag lite tveksam men han pep vidare när han kelat klart så vi gick vidare till garaget.

Matte skulle ta ut pengar och hade tänkt stanna på 10 minutersparkeringen mittemot uttagsautomaten men där var fullt med bilar så vi fick köra till en parkering längre bort och gå dit istället.

Oj så många lukter det var överallt, jag ville lämna en liten nyhet på en solstol utanför Jysk men matte lät mig inte göra det så jag fick lämna den vid ett träd istället.

Det var kul att komma ner till stan men där var rätt mycket folk och blar överallt så jag gillar nog vårt område bättre.

Vi stannade till en stund hos matteföräldrarna och tog en fika innan vi körde hem igen.

Matte lyssnar på en bok och jag sover eller vilar mest.

Är lite blåsigt ute men det är soligt.

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 4 maj 2012 20:27

Matte sa i morse att hon skulle jobba lite längre idag men jag tänkte inte närmare på det men det märkte jag senare!


Det har varit rätt så fint väder idag också men inte så fint som de senaste två dagarna, varit varmt men ändå lite mulet.

Syrran och jag har skiftats om att tigga godis, vi skällde på mattemor så vi störde mattefar som satt i andra sidan av huset, hihi!

Vi har självklart rastat mattefar också, tänk sån tur han har som har oss så han får sin dagliga motion, hihi!

Annars har vi inte hittat på så mycket idag för det är ju fredag och då ska man väl ta det lugnt!


När klockan var 15.20 gick jag ut till ytterdörren för att vänta in matte men hon kom inte så efter en lång stund gav jag upp.

Senare när matteföräldrarna satte sig för att titta på TV följde jag med in där men jag la mig så jag samtidigt kunde hålla ett öga på dörren.

Var blev matte av? Klockan 19.45 behagade hon komma, ville visa mig lite sur men jag kunde inte motstå henne när hon ville hälsa för jag hade ju saknat henne.

Hon sa då att hon och en massa andra kolleger hade tackat av chefen som snart slutar. De hade blivit uppdelade i lag, 6 st i varje lag och där var 5 lag, sen hade de haft olika stationer där dom "lekt" med att bsvara en massa olika frågor.

Mattes lag vann och de fick vars ett kexchoklad. Det kunde ju varit nått jag haft nytta av eftersom jag nu fick vänta, hihi!

Sen hade dom ätit en massa god mat, jaja!


Nu är vi hemma i alla fall och ska hålla helg och det ska bli så skönt! Trevlig helg!

Gammalt kort! 



Av Aamor & Tina - 3 maj 2012 18:57

Vilket fint väder vi har haft idag också och det har varit varmare än igår, nästan så man blivigt svettig, hihi!

I alla fall efter alla rusningar jag och syrran gjorde när vi först kom ut och sen leker vi ta-fatt runt rabarberna, det är kul för syrran kan inte fuska och gena över dom längre för de är för stora nu.

Vi har passat mattemor eller kanske det var tvärtom för mattefar var hon tandläkaren och sen passade han på att göra lite ärenden när han ändå var i stan.


Matte och jag har suttit ute en lång stund på bänken utanför vårt, fick bli i skuggan för det var för varmt i solen men det gör inget för jag såg katterna därifrån också.

Skrållan och Melle busade jättemycket, han är storebror till henne. Sen kom Skrållan och hälsade på mig och även Ollie kom fram en stund.

Efter ett tag sa matte att jag var hungrig så jag var tvungen att gå in, jag hade inte sagt nått men det var jag. Skulle först inte ha nått men när matte satte sig på golvet och sa "ÄT" så tänkte jag att jag kan väl i alla fall ta en tugga men när jag väl kom igång åkte nästan allt torrfoder ner i magen!


I morgon är det fredag och det ska bli så gottigt att få ha matte hemma hela helgen, nästan i alla fall för hon har hotat med att rymma lite men det ska vi allt bli två om, hihi!

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 2 maj 2012 17:57

Ni kan tro att matte blev ilsken igår!   

Vi skulle ut och tänkte gå motsatt håll mot där vakthundarna håller till men så fick matte syn på två killar på12-13 år så och reta de två vakthundarna och de skällde och skällde samt hoppade mot staketet.

Matte stegade dit med mig på släptåg och sa till killarna att de skulle gå där ifrån och sluta reta hundarna.

Killarna svarade att alla retar dom och sticker in fingrar och vissa hela handen!

Jag trodde matte skulle lösas upp i atomer men som tur gjorde hon inte det.

Hon sa till dom att nästa gång hon såg dom där så skulle hon ringa vakterna eller polisen och att killarna kunde få fingrarna avbitna om de sticker in dessa till hundarna och att de skulle säga till andra att gå därifrån och visa att de var kloka istället för så korkade som de verkade vara när de stod där och retades.

Nästa gång vi gick ut mötte vi den ena killen och han sa direkt till matte att han inte varit mer hos hundarna mer än när han skulle cykla till sin mormor. Då fick han beröm av matte.

Ja matte vet vem killarna är så nästa steg hade varit att gå till föräldrarna och det vill jag lova att hon gör!


Vilket härligt väder vi haft och har, soligt och varmt, över 20 grader. Vi har varit ute hela dagen och sprungit och självklart vilat.

Jobbigaste var när mattefar var iväg och handlade, vi hörde att han kom så vi sprang in men ingen där, ut igen men ingen där heller så det blev in igen men ingen mattefar. Vi sprang ut och in 10 gånger enkel resa så egentligen blev det 20 gårnger om man räknade varje varv och vi var helt slut. Mattefar hade fräckheten att stanna kvar på framsidan och snacka med grannen, suck!


Matte kom efter jobbet och vi hörde henne komma så vi kutade in men så tänkte vi på mattefars uteblivande så vi sprang ut igen och där var hon, jippie! Härlig känsla när matte kommer.

Vi är hemma nu och jag ska vila min trötta ben lite, äter kanske senare.

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 1 maj 2012 15:41

Vi gick bort om till syrran vid middagstid och efter en fika så gick vi ut på trädäcket, strålande sol och så kunde Affi och jag busa där ute.

Efter ett tag upptäckte jag att det var varmt och la mig under bordet i skuggan men jag var inte riktigt nöjd så jag gick in i uterummet och satte mig och stirrade på den stora parasollen.

Ingen såg att jag satt där så jag fick säga ifrån, efter lite gurglande så frågade matte mig om jag ville ha upp parasollen, dum fråga!

Matte fixade upp den och jag la mig under den i skuggan och var supernöjd. Jag vet faktiskt vad jag vill ha, hihi!


Efter ett tag blev matte rastlös och fick syn på en massa mossa på plåten i vinklen mellan huset och uterummet så hon hämtade en liten stege och plockade bort mossklumparna och passade på att rensa i hängrännorna samtidigt.

Mattefar underade om hon ville ta mossan i hängrännan på norrsidan också men då fick den stora stegen komma fram.

Okej sa matte och de gick iväg!

Var blev matte av, jag såg henne inte längre, hörde henne då och då men jag SÅG henne inte, ve och fasa!

Då de var klara så kom matte in till mig igen och sen låg jag och tittade på henne hela tiden, gäller att hålla vakt för annars kanske hon försvinner igen!

Mattefar ska egentligen inte klättra på stegar för knä och höfter är lite kassa, metallhöft och otaliga knäoperationer så ska han helst hålla sig på plan mark, hihi! Därför passade matte på att fixa det när hon nu kände för det.

Tur hon inte är höjdrädd, hihi!

Gammal bild från förra året! 


Av Aamor & Tina - 1 maj 2012 09:35

Vi hade ett sånt härligt väder igår så vi satt ute i stort sätt hela dagen.

Det blev lite bus, lite sovande uppe på bordet, lite sovande på golvet och mycket sovande i en stol.

När klockan var 15.20 så hoppade jag ner och gick ut i hallen för att vänta på min älskade matte men där väntade jag förgäves!

Hon kom inte ens 16.30 så till sist gav jag upp och gick in till matteföräldrarna och Affi.

Matte kom inte ens när de andra skulle lägga sig så jag ville upp i sängen och somnade vis mattemors fötter men hoppet hade jag inte gett upp för jag lyssnade efter matte.


Rätt som det var hörde jag en nyckel i låset och for upp och ner, ut i hallen och där kom hon - min alldeles egen matte!

Åh vad hon fick pussar och sen skulle vi hem, jag hade väldigt bråttom, stannade bara snabbt 2 gånger för att nosa men annars skulle jag hem. Matte hann knappt med mina snabba steg!

Åh så skönt det var att vara hemma!

Matte berättade att hon hade varit hos sin kusin och man och en massa andra människor, jag brukar vara med där men för att det skulle bli lite lugnare för matte fick jag stanna hos syrran, helt okej men........


Idag sov vi till 8.30 och sen gick vi ut. Direkt fick jag syn på Skrållan så vi hälsade och kelade lite men sen var jag tvungen att gå vidare.

Blev ingen långrunda för matte var hungrig och jag ville snabbt tillbaka till Skrållan men vi gick runt kvarteret.

Halvvägs blev vi ordentligt utskälla, vilken fräckhet vissa har!

Den byggfirman som håller på att bygga idrottshallen har i förra veckan haft inbrott och de snodde en massa verktyg, för en halvmiljon stod det i tidningen så där är två vakthundar nu.

Där kom vi gåendes i godan ro och helt plötsligt kommer två bamseschäfrar springandes och vrålskäller, tur där var ett högt staket mellan.

Matte sa till dom "ta det lugnt, vi ska inte komma in till er" men de ville inte lyssna och det är ju bra i och för sig men en annan fick ju ont i öronen, hihi!

Vi kommer nog inte att gå där mer.



Tack för alla som ville rösta på bidraget i elskåpstävlingen, man kan faktiskt rösta flera gånger per dag bara om där är ett visst antal timmar mellan, i alla fall 2ggr/dag och sen pågår den ett tag till så vill någon rösta mer så gör gärna det!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards