Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under februari 2015

Av Aamor & Tina - 10 februari 2015 19:23

Mötte min kompis Chili i morse men hon ville bara hälsa på avstånd, såg henne inte på hela förra veckan för vi matte började tidigare då så det var bara kul att se henne.

Idag har jag och syrran hållit igång matteföräldrarna, hihi! Vi hade inte tid att vänta ut dom vid frukosten för vi ville upp på bordet och de sa att det var ett fasligt tjatande på oss, hihi! De åt i alla fall snabbare än vanligt!
Uppe på bordet har vi sett till att få mesta möjliga uppmärksamhet, godis och allmänt kel. Det är kul att köra med dom och speciellt när vi bägge gör det för då får de verkligen jobba, hehe!

Matte var lite sen idag för först skulle hon shoppa lite men det var snabbt avklarat och sen bort till sin moster och lämna och hämta tidningar. Mattemor och mattes moster byter tidningar så matte passade på att köra dit idag och där fick hon kaffe och lite snack med henne.
Jag hade bråttom hem sen eller bråttom ut för nr 2 kallade så vi kom snabbt iväg.
Satt sen ute ett tag och jag fick hälsat på grannen son som hade varit och hälsat på sina föräldrar.

Ätit fick jag gjort när vi kom in och sen lite godis som är ett måste.
Sen fick jag fixa till lite här hemma för lite ordning och reda vill jag ha, t. ex. så hade matte slarvat med bäddningen så där blev ordning när jag var klar även om matte inte riktigt höll med mig.
Hon tyckte att hennes "bäddning" var bättre men eftersom inget bildbevis finns innan får ni tro mig att det var bättre när jag fixat till den, hihi!

Det blev en perfekt bula och "sväng" på täcket, hihi!

Matte skulle lägga in några ljudböcker på mp3 till mattefar, lägga in räkningar och lite annat på datorn och just då ville jag väldigt mycket för jag skulle ut på balkongen, dricka vatten ur min sprutflaska, kudden som fallit ur soffan skulle upp, matte skulle stänga balkongdörren, lite vatten till och sen öppna balkongdörren igen för jag kom på en pipleksak låg där ute. Jag såg till att hon hann sätta sig vid datorn mellan varje krav så hon fick mesta möjliga motion, hihi!
Nu är jag så trött och tänker sova en stund.

Av Aamor & Tina - 9 februari 2015 19:20

Jaha, då var den där dagen här igen, den som kallas måndag och som känns så lång och jobbig!
Inte nog med att det är lite tungt att vakna sen så jobbade matte länge så det blev extra jobbigt!
Matte däremot vaknade tydligen innan klockan och var hur pigg som helst när hon gick upp 06, jag sov till nästan 07 då vi skulle iväg.

Har varit ute några gånger under dagen för jag åt kycklinglever även igår men mycket mindre, sätter verkligen fart på ens mage, hihi!
Nu gjorde det inte så mycket för det har varit strålande solsken så det har enbart varit skönt att vara ute.

Fick som sagt vänta superlänge på matte för efter jobb körde hon in i en affär och köpte en ny kaffekokare till matteföräldrarna för deras pajade idag.
Jag blir ju glad när hon än kommer men väntan blir ju så lång.
Det var ljust när vi gick hem strax efter 17 och det är toppen.
Satt ute en stund och vi snackade med en kvinna och även grannen vars katt blivit opererad idag, hon hade många urinstenar och nu hoppas vi att hon blir bra fort och slipper dom.

Min mat har jag ätit, idag med leverpastej på torrfodret. Varit ute på balkongen och busat lite. Lockade ut matte där för jag skällde högt och hon kom ut i en faslig fart, lurad hehe!
Nu ska jag sova eller slumra medan matte läser högt från kompisarnas bloggar.

Bilden blev suddig för jag är inte still när jag tuggar i mig godispinnen efter maten. Har en bit tuggben framför mig men det tog jag med mig ut på balkongen.

Av Aamor & Tina - 8 februari 2015 17:06

nackdelen med att äta kycklinglever igår var att jag vaknade tidigt av en mage som hade lite bråttom, hihi!
Väckte matte och sa skynda dig, skynda dig jag måste ut NU! Kommer, ska bara klä på mig sa en yrvaken matte! Vi hann eller rättare sagt jag hann ut!
Varför ska nått sånt gott sätta fart på magen?
Matte kröp ner i sängen igen när hon såg att klockan bara var 05.50 när vi kom in igen.

Vi har tagit det lugnt även idag, egentligen gjort mindre än igår men varit ute lite fler gånger, räckte inte att skynda ut en gång.
Jag har fått tofsen omsatt och så har jag ätit mat, berättade för matte att jag var hungrig. Fick faktiskt kycklinglever på torrfodret även idag men mycket mindre så hoppas magen inte spurtar i morgon också. Ibland är det så att magen ska vänja sig vid det innan den blir okej. Det är ju så gott och jag får inte ont i magen.

I morgon är det jobbdags igen för matte och syrran för mig. Matte ska jobba som vanligt denna vecka med att vara på sina olika ställen, förra veckan var hon hela veckan där hon annars är måndag och fredag men hon tyckte det var kul.
Min vecka är att vara på samma ställe, hihi!

Har intagit sängen idag igen även om bilden är från igår.

Av Aamor & Tina - 7 februari 2015 17:11

Jag och matte lever, hihi nä jo det gör vi men det är inte därför jag valde den rubriken!

Matte tyckte att jag kunde sovit längre men faktiskt är det mattes fel för jag tassade tyst in till henne, hade sovit ute vid ytterdörren, och när hon hörde mig sa "är du redan vaken mitt hjärta?" och då kom jag på att jag behövde gå ut trots att klockan bara var 7.50
Vi gick en ganska lång runda och jag måste säga att det var en absolut perfekt tid att gå ut på för jag såg 6 andra hundar så nu får matte passa sig för att visa att hon är vaken vid den tiden, hihi!

Har mest tagit det lugnt sen idag, tvingade ut matte vid 14-tiden men det var inte skönt ute för det blåste otroligt mycket så rundan blev bara ut på den stora gröningen, vi busade lite istället.
Matte har startat tvättmaskinen och så har hon lagat mat. Det luktade så otroligt gott att jag satt nedanför spisen och berättade att jag ville smaka och jag ville smaka nu! Fick vänta tills det var klart sa matte, så lång tid det ska ta när det luktar sååååå gott!
Matte gjorde vid lever, kycklinglever. Till sig själv blev det en gryta med bacon, svamp, lök, lever och grädde med en del kryddor och till mig la hon några bitar i ugnen i en form och lagade till dom och sen fick jag lite i mitt torrfoder - mums alltså och där finns till flera dagar om jag vill ha det fler gånger.
Tröttheten slog till sen så jag har intagit men säng och givetvis såg matte det och var framme med sin iPad och fotade!

Av Aamor & Tina - 6 februari 2015 17:53

Var heltrött i morse, jag sov på samma ställe till matte sa att det var dags att gå iväg och då reste jag mig motvilligt och gick sakta fram till henne. Piggnade till lite när vi kom ut för det var rätt så kallt, ca -6.
En väldig tur att det är fredag så jag kan vila lite i helgen och ha matte hemma hos mig.

Jag har inte velat gå ut idag så när matte kom och hämtade mig berättade mattefar att jag inte pinkat sen i morse. Dricker jag inget behövs det ju inte pinkas, hihi fast jag hade druckit lite mjölk men det gjorde varken till eller från.
Jag har med andra ord slöat hela dagen, hihi!

Fick åka bil hem för det är ju fredag och då måste jag göra det, tycker jag i alla fall.
Har snöat lite under dagen men nu är det plusgrader och det tycker vi är lite synd för hellre kylan än blötan.
Inget vi kan påverka så det gäller att gilla läget, hihi!
Så fort vi kom in fick nog matte nått ryck för dammsugaren skulle vallas runt, sängen blev renbäddad och tvättmaskinen går för fullt och själv tog jag det hela med ro, tog ett tuggben och la mig på sladden till dammsugaren så matte fick titta efter varför den inte räckte som den brukar.
Maten har jag ätit, inte allt men tillräckligt tycker jag.
Tänker sova lite nu för det var jobbigt att titta på mattes ryck och ligga på sladden, hihi!

Foto från någon dag sen när matte kammat mig! Slipper det idag.

Av Aamor & Tina - 5 februari 2015 19:17

Jag hade lagt mig ute i hallen på dörrmattan igen i morse, matte hittade mig knappt men hon hörde mig sa hon. Undrar om hon har super hörsel eller om jag lät, hihi!
Idag var det sista dagen för mig att äta min antibiotika, jippie! Den har inte varit kul alls och speciellt inte på morgnarna för då vill jag inte äta nått, inte ens sånt som jag gillar annars och matte har inte tyckt om att tvinga i mig de tre tablettbitarna heller men hon har ju varit tvungen. På kvällen har det gått betydligt lättare för då har hon gömt det i godis och då smakar det inte så illa. Nu är det i alla fall slut och hoppas att knutan inte återkommer så är vi alla nöjda och glada!

Mattemor blev lite irriterad på mig och syrran när vi satt i fönsterkarmen, kom en hund utanför och vi tyckte inte att det var en lämplig tid för den att komma just då och det berättade vi för den men det hela slutade med att vi hamnade nere på golvet, oj som det kan bli, hihi!
Varit ett sånt härligt väder, kallt med nån få minusgrad och strålande sol så vi njöt riktigt när vi rastade mattefar.
Matte och mattefar var och handlade innan hon hämtade mig och när vi kom tillbaka sa mattemor att det var tur vi kom för det hade varit ett fasligt pipande, hihi! Jag förstod ju att matte hämtat mattefar och Affi saknade sin husse så det var klart att vi talade om detta men ett pipande kan inte stämma utan bara en mogen fråga var och när de kom, hihi! Matte sa att hon tror mer på mattemor än på oss.

Matte fick mat innan vi gick hem och då passade även jag på att äta där, blev torrfoder med lite flytande créme fraîche på, mums!
Ville hem så fort vi ätit klart och så var jag sugen på mitt tuggben jag får hemma efter maten och det fick jag minsann påminna matte om för det hade hon glömt bort att jag skulle ha!
Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen och sen har vi bara en morgon till som klockan ringer denna vecka.

Ingen nytagen bild men just nu ligger jag här.

Av Aamor & Tina - 4 februari 2015 19:15

Jag fick vänta väldigt länge på att få komma upp på köksbordet idag. Matteföräldrarna skulle tvunget äta sin frukost först innan vi fick komma upp, de kunde faktiskt hållit maten i händerna så hade vi kunnat vara uppe istället, hihi!
Fick komma upp i alla fall när de var klara.

Matte sa att hon skulle jobba länge idag så jag ställde in mig på det men hon kom tidigare, nästan 30 minuter innan och det gillar jag ju.
De hade haft nån kort utbildning och fått gå hem när de var klara, tack för det säger jag för jag gillar när matte får mer tid med mig.

Vi tog det lugnt på vägen hem, jag satte nyheter på nästan varje snöknuta jag hittade, hihi!
Åt mat idag med leverpastej på torrfodret, det smakade gott för det har jag inte ätit på ett tag.
Fick näst sista dosen av antibiotikan i en godisstång så den gled ner utan problem. Var värre i morse då matte envisades med att jag tvunget skulle svälja bitarna trots att jag spottade ut dom fem gånger.
Då matte ätit och precis satt sig i soffan berättade jag att jag var i väldigt stort behov av att gå ut så hon fick allt resa sig igen, hihi!
Jag lurades inte för jag behövde i alla fall när vi gått en lång bit. Var en kul runda för jag träffade tre stora tvåbenta, två hundar och en mellanstor tvåbenting. Matte stod och snackade med den ena en lång stund och då roade jag mig med att gnugga nosen i snön, tugga på en pinne och kolla in området.
Har även varit uppe en vända på trimbordet, innan jag åt min mat för tofsen hängde konstigt och var helt lös.
Nu ska jag vila mig en stund eller resten av kvällen, hihi!

Titt ut!

Av Aamor & Tina - 3 februari 2015 18:00

Brrrr, det var riktigt kallt i morse. Det knastrade om oss när vi gick och när vi kom till matteföräldrarna visade deras termometer -7,4 och mattes bil visade -8 när hon körde iväg.
Har varit kallt hela dagen även om det blev lite varmare uppåt dagen men det gick aldrig över till plusgrader, solen har lyst så gott på oss.

Har som vanligt mest tagit det lugnt under dagen förutom när vi var ute med mattefar. Har blivit en hel del gos också för det är ju ett måste.
Matte var sen för hon skulle handla lysrör, de två på toa blinkade irriterande och matte har använt en ficklampa nu i två morgnar och det är inte så bra.
Först körde hon till Ö&B men just den storleken var slut och så träffade hon på en fd kollega som hon snackade med en god stund, vidare upp till Arken Zoo för att handla mina efter maten tuggpinnar och även där träffade hon en kollega som hon snackade med. Hon jobbar inte denna vecka tillsammans med henne för hon är på ett och samma ställe hela veckan så de hade nog en del och snacka om, hihi!
Lysrören hittade hon på Elkedjan och sen körde hon och hämtade mig. Jag blev som vanligt glad och så hade jag fri tillgång till matte eftersom syrran satt i fönsterkarmen och kom inte ner, hihi!

På hemvägen träffade jag på Alice min Tibetanska terrier vän. Hon blev lite paff för jag ville busa med henne brukar inte vilja det när vi annars möts. Man ska inte vara likadan alltid för då blir ingen överraskad, hihi!
Matte håller på att göra fläskpannkaka och jag fick små pyttebitar bacon bland mitt torrfoder - mums!
Sen skulle jag ut på balkongen, matte tyckte det var helt onödigt för där var kallt även om vi har inglasad men jag ger mig inte, har jag bestämt mig så ska jag! Inte fick matte stänga dörren om mig när jag var där för jag ska kunna gå in precis när jag vill.

Nu ska jag vila en stund för att lite senare ta ut matte på en runda också skutta i snön.

Ingen nytagen bild men visst är det skönt att vila magen efter att ha ätit, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25
26
27 28
<<< Februari 2015 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards