Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under april 2015

Ut!

Av Aamor & Tina - 16 april 2015 18:19

Det blev en lugn morgon och vi kunde gå iväg i sakta mak. Jag träffade på en av killarna på mattes jobb och han hoppade av sin cykel och hälsade på mig. Jag älskar när nån vill hälsa på mig.

Det har varit rätt mulet väder hela dan men solen har tittat fram ett antal gånger ändå men det blåser så det är inte jätteskönt ute.
Mattefar frågade mig flera gånger "ska du följa med mig och Affi ut?" men några av gångerna låtsades jag inte ens höra honom och en av gångerna hängde jag med ut till uterummet men sprang sen och gömde mig i den stora biabädden, hihi!

Då matte kom ville jag gå ut, ville hem så klart för jag vill ju vara där hon är.
Så fort vi kom hem drog matte ut dammsugaren, är väl inte fredag idag men hon sa att så var det gjort plus att hon kände för att lufta den lite.
Tänkte föreslå att jag och matte snart ska gå ut på en lite längre runda. Har inte ätit än men blir kanske hungrig efter rundan.
Jag låg och solade ute på balkongen medan matte åt sin mat. Var riktigt gott där ute, ingen blåst utan bara värme.
Givetvis kom matte ut och störande sig för att ta kort på mig!

Närbild, hihi!

En dag till att vakna till klockan och sen håller vi helg!

Av Aamor & Tina - 15 april 2015 18:44

Oj så bråttom det blev i morse, matte stressade på mig så jag fick inte stå och titta där jag ville utan fick bara stanna om jag behövde göra nått. Jisses jag behövde ju titta mig omkring men det det var inget giltigt skälv upplyste hon mig om, suck!
Matte försov sig inte så det var inte därför men allt tog längre tid än vanligtvis bara men hon kom in på jobb med 5 minuter till godo.

Inget regn på mig idag och det uppskattade jag verkligen.
Syrran och jag har sprungit lite i hagen, mest syrran då för jag kutar ut och gör det jag ska och sen sätter jag mig ner och tittar på henne och när hon pinkat klart går jag dit och pinkar över, hihi!

Matte var sen för hon och mattefar var och veckohandlade, hade matte gjort det själv hade hon varit klar på en halvtimme men det tar lite längre tid när de handlar bägge och det gör inte så mycket för det är bra att hjälpas åt.
De passar ju mig om dagarna så då kan matte hjälpa till med detta.
Vi gick hem och satt ute ett tag men det har börjat blåsa nu igen så vi valde att gå in istället.
Jag hamnade på trimbordet för en liten omtofsning, blev ingen fläta denna gång för så fort matte tog tag i tofsen för att börja dela och fläta skakade jag på huvudet så hon gav upp, hihi!

Maten åt jag samtidigt som matte åt sin och sen skulle jag ligga på balkongen och tugga på tuggbenet.
Kom på en sak när det var slut och satte igång att berätta för matte men hon var ovanligt trög idag men jag är ju inte den som ger mig så jag fortsatte.

Matte jag vill ha det nu och matte svarade "du får inte mer godis", ville ju inte ha godis så jag fortsatte titta på henne och berätta och så kom hon på det och frågade och jag blev så glad att hon äntligen fattade!

Jag blev sugen på mjölk, det var så gott så och jag drack nästan upp allt i skålen!
Tur matte inte är trög hela tiden, hihi!

Av Aamor & Tina - 14 april 2015 17:45

Var helt okej väder i morse, tror det hade frusit lite men vid 10.30 började det regna och sen har det hållit på hela dagen.
Mattefar undrade om vi skulle kunna tänka oss att gå ut men jag sa "Nä tack" och gick och la mig igen.
Lite senare sa han att vi skulle gå ut men vips så var vi borta, tror han på allvar att jag vill ut när det regnar så och vill han gå ut kan han själv göra det!

Blivit mobbad av syrran också, jag låg på ena hörnan på mattan i TV-rummet men där brukar tydligen fröken Boss ligga på kvällarna och körde helt sonika bort mig. Inte så att hon knuffade ellerdrog bort minuten hon bara stod och blängde och när jag tröttnade på hennes blängande så gick jag och la mig på annat ställe och då la hon sig själv där!
Jag är för snäll säger matte.

Matte kom i rätt så hyfsad tid fast hon varit på Ö&B och köpt nötter till matteföräldrarnas ekorrar.
Vi traskade hem rätt så snabbt för det ösregnade, inga stora droppar men mängder av såna där små som blöter ner en ända in på skinnet.
Ville inte ens sitta ute men jag tittade snabbt om nån av katterna visade sig.

Har ätit min mat, matte tjatade så mycket och för att kunna få tyst på henne var det lika bra att äta upp den, hihi!
Har lekt med lite pipisar på balkongen och nu gick jag precis in och la mig. Matte stökar i köket med sin mat, hon hade inte tagit fram nått så maten blir nog lite senare än vanligt.

Kallade ut matte på balkongen för att hon skulle se vad jag hittade på. Gick in när hon tagit kortet, hihi!

Av Aamor & Tina - 13 april 2015 18:06

Redan i morse var det riktigt blåsigt och det var inte slutat än.
Solen har i alla fall lyst starkt så håller man sig inne tror man att det är fint väder.

Matte skulle till ögonläkaren i morse så vi kom iväg lite senare än vad vi vanligen gör. Hon börjar 7.30 men skulle vara där 8 så det var inte lönt att köra och vända på jobbet.
Allt såg bra ut, trycket var gränsfall men då allt annat såg bra ut så skulle hon vänta till nästa sommar för återbesök. Synfältsundersökningen var kanonbra fick hon reda på. Skönt.

Jag var nöjd med att jag fick åka bil till syrran och sen har jag slappat nästan hela dagen förutom när vi var och härjade i vår hage, hihi!

Matte jobbade länge så jag fick vänta en hel evighet kändes det som.
Hon fick en pipis och en puss av mig när hon kom så hon blev störtglad, hihi!
Riktigt blåsigt när vi gick hem, vinden for runt runt så när jag satte mig för att göra nr 2 blåste håret i baken hit och dit och allt satt kvar i håret. Rumptvätt när jag kom hem.
Snackade med grannen och hunden hon passar, Bass den där jakthunden jag skrämde, hihi dock var han inte rädd idag. Han jagade löv, såg roligt ut för hans huvud gick nästan runt för att inte missa nått.
Sa till matte att jag var hungrig och efter lite stirrande på maten högg jag in för matte sa att det blev inte mer än vad som fanns på fatet men det blev godis efteråt.

Nu ska jag sova lite och sen lite till för att busa lite med matte när hon tänker sätta sig och slappa, hihi!

Var motvind på hemvägen!

Av Aamor & Tina - 12 april 2015 17:54

Varit en typisk söndag eller är för den är ju här fortfarande. Vi vaknade ganska tidigt, matte hade nog legat konstigt med nacken för hon vaknade och hade ont men det blev bättre uppåt dan.

Strålande sol när vi gick ut men det blåste rätt mycket så det var kallt. Tur det inte regnade som det gjorde i gårkväll.
Rundan blev lagom lång men jag såg inget intressant, lite trist men jag läste många nyheter.
Jag gick och la mig när vi kom in och matte satte igång tvättmaskinen, nu är där bara lite udda kläder kvar i tvättunnan men den fylls snabbt på igen.

Matte har suttit och läst och jag har njutit av att vara hemma och ta det lugnt.
Då och då låter det utifrån som en massa larm går men matte säger att det är bara en del strandskator som flörtar med varandra, jisses så högt de låter.
De stör mig i min slummer, hihi!


Blåser fortfarande rätt mycket och så regnar det lite då och då, bara till att hoppas att vi slipper bli blöta när vi går ut.
Har inte ätit än men matte har.

Av Aamor & Tina - 11 april 2015 18:13

Måste berätta om min dag igår den blev speciell. Jag fick uppleva ett möte som var så kul och mysigt.
Lite bakgrund först.
Mattes ena jobbställe gör nått som kallas fixarservice och det innebär att mattes kollega och nån av killarna kör ut till ålderspensionärer och hjälper till med saker som att byta lampor, hänga gardiner, bära upp och ner saker, ja allt för att minimera fallrisken för personer som är i riskzonen.
Matte gör inte detta men igår så gjorde hon ett uppdrag hos matteföräldrarna, de är ju ålderspensionärer och hade ringt.
Matte kom och med sig hade hon två killar och den ene var killen som jag känner sen hennes gamla jobb och som vi missade på torsdagen innan påsk.
Vi blev lika glada bägge två och som vi kelade men vi jobbade också, jag höll koll och passade på att få gos mellan sakerna blev gjorda.
Naturligtvis så passade Affi också på att gosa med killarna och när de gav sig iväg var de väl inpussade, hihi!
Matte berättade sen att han hade frågat flera gånger när vi kunde träffas igen.

Igårkväll slöade vi mest hela kvällen, orkade inte mer än dammsuga, jag låg på sladden igen så matte inte gjorde det för fort, hihi!


Idag lördag måste vi skicka en extra Grattis till Laika som fyller år, hon blir 16 år!

Matte vaknade vis 7.30 men bara vägrade att gå upp fast hon inte kunde somna om, jag hörde henne men slumrade till lite då och då.
Blev en lång morgonrunda vid 10-tiden för då var matte klar med frukost och dusch.
Vi fick pausa på ett ställe för det var varmt, även om solen var lite skymd av dis så blev vi lite svettiga, hihi!
Jag la mig ner en gång till efter pausen och tyckte att matte kunde kela med mig lite, hihi!

Hemma igen så startade matte en maskin med tvätt och sen slängde hon sig i soffan med sin bok men orden började dansa sa hon och sen somnade hon en stund, hihi!
Passade också på att sova lite då.

Vi ska nog ta det lugnt resten av kvällen nu, matte har precis ätit mat men jag väntar lite, måste vara hungrig först, hihi!

Kort som matte tog den dag hon flätade min tofs.

Ny!

Av Aamor & Tina - 9 april 2015 17:59

Näst sista morgonen denna vecka och det kändes rätt tufft att gå upp och inte träffade jag en enda hund heller på väg till syrran fast jag stod länge och tittade på olika ställen.
Dagen har varit lugn hos syrran för vi har mest sovit.

Matte var sen, inget ovanligt vid det här laget men denna gång hade hon varit och köpt skor, hon gillar inte att handla skor men nu var det stort behov. Blev ett par av samma sort hon har och går dagligen i så hon varierar sig inte, hihi! Hon säger att de är bekväma, vattentäta och bra allmänt att gå i så därför blev det samma som de gamla.

Vi gick hemåt sakta för att njuta i solen och lyssna på fågelsången, jag tittade efter hundar och katter, hihi!
Hade oturen att hamna en vända på trimbordet för matte sa att nu behövde jag en ny tofs. Okej tänkte jag, har ju klarat mig sen påskafton så jag får kanske hålla med om att en ny behövdes.

Är vi klara nu matte så lyft ner mig!

Blev två gummiband och en fläta denna gång och sen trodde matte att jag skulle äta mat!
Ha, det kan hon glömma för jag gick och la mig, hihi!
Äter kanske senare.


Av Aamor & Tina - 8 april 2015 19:06

Rena rama hundrundan i morse på väg till syrran för först mötte jag Lucky och Bobby, vi hälsade på lite håll men sen såg jag en Border Collie och den skäller jag alltid på för den har inte ens hyfs att titta på mig! For lite runt i kopplet när jag fick syn på den och bumpade emot mattes ben och hör henne säga "lugna ner dig nu Aamor, du kladdar ner mig", jag hade precis blivit klar med nr 2 och blev lite kladdig där bak och så bumpade jag till matte med baken, ups! Hon blev som tur var inte kladdig på byxorn men jag fick duscha rumpan hos syrran.
Strax efter mötte jag Chili och henne skällde jag inte på.

Matte var så sen för hon hämtade mig inte förrän 17, hon och mattefar var och handlade och sen fick matte mat hos matteföräldrarna.
På hemvägen njöt vi av det fina soliga vädret så vi tog det långsamt. Satt ute en lång stund och snackade med en dam som bor i några hus från vårt.
Inne började matte ställa iordning lite i köket och startade diskmaskinen och sen serverade hon mig mat.

På allvar matte? Ska jag äta detta? Skämtar du?
Tydligen gjorde hon inte det och inte försvann maten heller för att jag låg och glodde länge på den, hihi!
Fick till slut äta den för den kan ju inte ligga där i skålen och glo tillbaka på mig, hihi!
Matte sa att det tog allt lite lång tid för hon hann beställa tid för att byta vinterdäcken, kolla mailen, ögna igenom nyheterna på webben och ställa iordning i min balkonghörna.

Nu ska vi nog slappa resten av denna kväll.

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards