Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under augusti 2011

Av Aamor & Tina - 8 augusti 2011 17:38

Matte hade satt klockan på 7.50 i morse för hon skulle kunna ringa veterinären klockan 8 men hon vaknade redan 6.50 och gick upp, jisses så tidigt!

Hon ringde vetrinärkliniken och de hade helt fullt hela veckan så hon började fundera vem hon då skulle ringa men då sa dom att de kunde klämma in mig i morgon och då blev det hos ögonspecialisten Ida Möller, kan ju inte bli bättre.

Idag är jag tyvärr röd i även det andra ögat, matte har tvättat av men jag kisar mest ändå fast ögonen är normalstora när jag såg mina kattkompisar!


Jag har mest legat och sovit, känns bättre så och matte har försökt ha rätt mörkt här inne så jag inte blir bländad om solen skulle titta fram.

  

Till och med min lilla Iller jag fick av tjejen som har Bamses bollar fick vila med mig!


Var ute för en stund sen och då mullrade det och himlen blev nästan helt svart men nu hörs inget men det började regna.


Får se om jag piggnat till lite senare, vill inte ha nån mat än så länge.


Av Aamor & Tina - 7 augusti 2011 19:57

Syrran är verkligen en jobbig tjej att passa, vilken natt vi haft!

Hon visste inte var hon ville ligga, matte tog in den sängen till henne som hon sovit i innan på kvällen men den dög inte, hon fick lov att sova hos matte i sängen men det ville hon inte.

När jag själv väl somnat så kommer hon fram och nosar på mig och jag lägger mig då under mattes säng men då följer Affi efter mig för att se vad jag sysslar med.

Till sist fick hon ro och när matte sen släkte började hon trippa runt i lägenheten, matte kallar på henne och till sist kom hon och vi somnade inte innan 02.

Visst det är ovant för henne men hon känner ju oss!

I morse körde vi till husvagnen och lämnade henne och då blev hon glad igen och ville busa med mig, jag dög ju inte kvällen innan.


Regnade som attan fram till middag och sen tittade faktiskt solen fram men det känns klibbigt.

Här kom 25 mm mellan 20.30-8.00 och sen åskade det lite i går kväll.


Haft en skön dag i husvagnen men det var skönast när vi kom hem, jag ligger nu under skrivbordet och sover snart på mattes fot!

  


Matte ska ringa veterinären för mitt ena öga är rött och irriterat, är ljuskänslig också. Vi får se vad det är men nått är det för det känns inte så skönt, matte har sköljt det men det blir inte bättre så kanske nån medicin kan göra det bra igen.

Matte blir så orolig när det är nått.

Av Aamor & Tina - 6 augusti 2011 20:36

Vi sov nog till 8 i morde och sen blev det bara en kort runda, inte mig emot.

Vid 11 tiden gick vi bort till syrran för att hämta henne, vi ska nämligen passa henne idag och i natt.

Jag tycker det ska bli kul men det tror jag inte syrran tycker!

Redan när vi kom hem till oss så tyckte hon att det räckte och ville hem till sig igen.

Jag såg att matte plckade fram mitt badkar så jag tog ett dyk in under sängen men så sa matte att hon skulle bada Affi, vilken tur jag hade där va!

Hon blev urtjusig och luktar passande nog likadant som mig, likadant schampo och balsam, bra när hon nu är hemma hos oss!

Matte fönade henne nästan torr, öronen lät hon bli att föna på henne.

  

Här vill hon upp i mattes famn, där sitter hon och tycker synd om sig själv för att hon inte kan vara hos sin matte och husse och skakar som om hon fryser.


Jag försökte dra igång henne på lite bus men hon bara tittade på mig som om hon inte fattade vad jag ville, jaja hon är inte så van vid att vara hemifrån så jag får väl låta henne hållas!


Vi har varit ute och när en massa av mina små tvåbenta kompisar kom så blev där fart i henne och hon delade ut pussar till höger och vänster men hon skällde på mina kattkompisar.


Vi har varit ute på en ganska lång runda nu och när vi kom in åt vi mat och sen började det ösregna, snacka om tur. Fast det var en kort skur för nu kommer det bara lite men mer lär nog komma.


Av Aamor & Tina - 5 augusti 2011 18:21

Jag och matte sov till klockan 9, nästan och när matte var klar med sitt så gick vi ut på en runda. Först ville jag inte gå så långt men det slutade med en halvlång runda.

Satte oss på bänken ett tag och då kom en jättesöt Mopsvalp på 7 månader, har snackat med henne innan men idag var hon jätteblyg och gömde sig bakom sin matte.

Såg så roligt ut för när hennes matte sa "ska du inte snacka men killen?" så skakade hon på huvudet och nös, varje gång!


Inne igen så fixade matte till min frilla och sen tog jag en liten powernap men rätt som det var sa matte att syrran och matteföräldrarna hade kommit hem.

Jag vaknade väl snabbt och skulle dit direkt, har inte träffat dom på över en vecka ju.

Vi gick dit och det blev fullt ös på oss två syskon, mycket som måste göras direkt och Affi var rätt så snabb med att visa att hon fortfarande bestämmer, vissa saker ändras inte tydligen!

Vi har busat både inne och ute och matte lät oss springa på hela gräsmattan en stund tills vi började hitta på en massa otyg i rabatterna! Mest Affi.

Hon tror nog att hon är en katt för hon gick i rabatten och rätt som det var stannade hon, krafsade en gång, satte sig och pinkade och sen en krafsning till.

Jag nöjde mig med en gräskant!

 

Jag har precis ätit och nu ska jag vila lite för det kan behövas!

Av Aamor & Tina - 4 augusti 2011 20:07

I går kväll när jag var ute på sista rundan så satte vi oss på bänken och då kom mina katters matte också och många katter sprang runt där, det var så kul att jag inte ville gå in men det fick vi göra ändå.


I morse sov vi jättelänge, matte vill inte skriva tiden men det var länge!

Vi tog en runda och sen har vi gjort lite av varje, visst jag har mest sovit men strax efter middagstid sa matte att nu går vi ut.

Vi satte oss på gräsmattan, matte solade lite och jag spanade från skuggan men jag såg inga katter, istället kom en av mina små tvåbenta vänner och snackade med matte och kelade med mig. Jag fick flätor i håret, överallt men de gick upp när jag skakade mig så det finns inga bildbevis!


Matte har fortsatt med att skriva in sina släktingar och nu har hon nog bara sin mormors sida kvar, tror hon.


Matte tycker jag är en riktig fis till att äta, har ätit väldigt lite de senaste dagarna men lite har jag fått i mig så jag har inte totalvägrat. Lite varmt för att äta kanske.

Nu ska jag ha matte till att hålla ett tuggben så jag måste sluta nu!

 

Av Aamor & Tina - 3 augusti 2011 19:05

Idag har vi inte gjort många knop, ja inte jag i alla fall. Matte har dammsugit och tvättat och sen har skrivit in 15o nygamla personer i sitt släktprogram, jag har sovit.

Tiden gick och helt plötsligt reste matte sig och sa "nä nu måste vi gå ut och göra nått" för då hade hon suttit still i nästan 3 timmar.


Vi gick ut och satte oss, några katter kom och 7 barn som ville klappa mig. Jag pussade den minsta så hon satte sig på gumpen men som tur var den redan vadderad!

Sen gick matte och jag en runda för att komma bort från alla barnen.

Jag hjälpte matte med att laga mat, jag provsmakade så det var ätligt och det mesta var ätligt!


Nu ska vi nog snart gå ut en runda igen. Vädret har varit bra och soligt och det har luftat lite.

Av Aamor & Tina - 2 augusti 2011 16:47

Matte vaknade av att jag höll på att fnatta mig och då sa hon "idag får du faktiskt bada Aamor!" Jag slutade direkt att klia mig!


Vi gick ut strax efter 9 och då gick vi en halvlång runda och sen gjorde matte det nästan oförlåtliga, hon lämnade mig själv för att hon skulle handla lite.

Jag vill protestera mot att inte hundar får följa med in i affären, jag kan sitta i en kundvagn och jag stör ingen!

Visst folk kan vara allergiska men de behöver inte gå så nära mig då och är man så känslig så kan man inte gå nära matte heller för hon har massor av Aamor på sig!

Hon var snabbt tillbaka och jag blev lugn igen.


Senare såg jag att hon plockade fram mitt badkar så jag dök in under sängen som vanligt men där var trist att ligga och trycka och tänkte att det är bättre att få det gjort.Matte höll på med mig i nästan 2 timmar för jag somnade på trimbordet efteråt så min vänstra sida är helt tovfri men min högra är där kanske nån liten kvar för jag vägrar vända på mig!

Matte blir så bråkig till sist om jag inte gör som hon vill så jag får hålla till sittande när högra ska fixas till.

Jag blev inte helt torr för vädret var så fint att vi gick ut och satte oss så det sista fick torka medan jag spanade efter katter!

  

Var är ni katter?

Matte kan du säga till dom att jag vill se dom?

  

Bara nån enstaka smet förbi så vi gick in när skuggan försvann helt.

Efter bara en liten stund sa jag till matte "kom igen - vi går ut, jag måste ut!!!"

Matte trodde jag var nödig och det var jag, hihi kise-nödig!

Snacka om tur för kisematten var ute och då var katterna också där, yeah.


Nu har de gått in och vi också, jag har ätit och nu ska jag snart ta en liten lur för det har inte blivit mer än den på trimbordet! 


Av Aamor & Tina - 1 augusti 2011 15:31

Vi sov ända till klockan 9.20 idag men det var kanske för att matte låg och läste till 1.30, suck!

När vi kom upp så frågade matte om vi skulle ta en tur med bilen idag, lite senare och det tyckte jag var en utmärkt idé.

Först skulle hon tvätta min ena säng för hon tyckte den var lite missfärgad, ja köper man en benvit säng så vad förväntar hon sig och jag har haft den sen jag var valp, den har tvättats tidigare.

Först skulle den håras av och jag stod och kollade så hon inte tappade den i rabbatten men hon klarade det, tur!

Nu ligger den på balkongen och torkar i vinden.


Sen fick matte ett mail från Bamses Bollar, hon har nämligen beställt en ny säng till mig, hon är snäll och den var kommen nu och eftersom Bamses Bollar ligger ca 20 minuter ifrån oss körde vi och hämtade sängen.

Hon som hade stället var jättesnäll och jag fick även en liten pipleksak,  en iller!

  

Den formar sig när jag ligger i den så den stöttar överallt, skönt!

Här provar jag den som hastigast! Matte har inte bestämt sig var den ska vara än!

  

När vi varit där körde vi vidare till Zoo Giganten utanför Lomma men där var inget kul så matte köpte bara en ny matskål till mig och ett tyggben som jag kunde ha när vi åkte.

Hanhundar fick egentligen inte komma in men matte satte mig i kärran och sen kallade hon mig "gumman", hihi!

När vi handlat klart!  

Det ösregnade när vi kom fram dit men det hade slutat när vi kom ut igen.

På hemvägen sa matte "ja när vi ändå är här så, äh vi kör in om Satchms´s också och där köpte hon gummiband och en borste som hon tydligen själv skulle ha och inte mig emot för såna har jag redan.

När vi var klara där började det regna, det vräkte ner, torkarbladen gick för fullt och ändå var sikten kass så matte funderade på att stanna till på ett ställe men när vi kom utanför Lund så slutade det tvärt!

  

Matte sa att hon hoppades inte det regnar så hemma för då kanske min nytvättade säng är blötare än när den kom från tvättmaskinen men det var torrt hemma, vilken tur!


Nu är jag bra trött, efter att ha slöat nästan helt i 3 veckor och sen åka bil i nästan 10 mil och vara på tre ställen, det tar på en liten kille!

Fast vi hade kul!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards