Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under augusti 2015

Av Aamor & Tina - 17 augusti 2015 17:38

Jag gillar verkligen inte tidiga morgnar om det inte är så att jag vaknar själv. Klockan är inget kul att vakna till och det blev så idag för matte hörde inte när klockradion drog igång så 10 minuter senare ringde klockan.
Hon hade svårt att somna, ont i ryggen, i svanken och vaknade till varje gång hon vände på sig så hon var hyfsat trött.
Suck! Suck! Suck! Jag var också så trött, följde med matte in i badrummet och där somnade jag och vaknade först när matte kallade att vi skulle ge oss iväg.
Bilen piggade ju givetvis upp lite men trots mina bedjande ögon så gick matte ifrån mig!

Jag har självklart haft det jättebra hos syrran men jag har inte velat gå ut på hela dagen så när matte kom och hon jobbade länge idag ville jag att vi skulle gå hem med en gång.
Var skönt att lätta på blåsan lite, hihi!
Mindre skönt är den där förbaskade blåsten, den får sluta snart för hur kul är det att få en spark i häcken, känns så i alla fall när den helt plötsligt anfaller och håret flyger åt alla håll.

Vi satt ute en stund där det var lite lä och sen gick vi in för matte var hungrig och jag trött.
Om någon undrat hur mattes dag har varit så säger jag att den varit hemsk för hon har saknat mig väldigt mycket men frågar ni henne så har den varit bra, att det var kul att börja igen och träffa alla men att hon saknat mig. Tur jag fick lite rätt, hihi!

Detta ska jag ägna kvällen åt, kanske äta lite men det blir senare i så fall!

Ingen ny bild.

Av Aamor & Tina - 16 augusti 2015 17:57

Ibland kan livet kännas lite jobbigt som att det är idag den sista dagen denna semester, det blåser som tusan och så skulle jag gå till syrran på förmiddagen.
Nu lovade matte mig att hon skulle också stanna där hela tiden och att vi skulle gå hem tillsammans men jag var ändå lite tvivlande. Varje gång hon rörde på sig satte jag mig upp och tittade på henne och hon svarade varje gång "jag är här Aamor och ska inte gå", då la jag mig igen.
Vi var hos syrran i ca 2 timmar och sen gick vi hem. Satt ute en stund och snackade med grannen och Ollie men sen gick vi in.
Matte skulle plocka fram jobbekläderna, dammsuga och kamma mig! De två första gick väl an men det sista kunde jag klara mig utan.

Det var jobbigt att bli tillfixad för hon hittade en tova under ena frambenet och så skulle hon klippa klorna, hemskt ren ut sagt. Jag sträckte på mig och vägrade titta på för tänk om hon klippte fel.
Inte ens tofsen var rolig att få uppsatt för det tog en faslig tid, okej det hade kanske gått snabbare om matte hade hängt med när jag vände huvudet fram och tillbaka eller la mig ner och hängde det över kanten på trimbordet men hon var inre lika snabb som jag var.

Du tog mina klor matte så nu tänker jag ta din låda med vinflaskor, hihi! Nä så farligt var det inte men jag tänkte be om godis, inte vinet då alltså, hihi!

Matte startade tvättmaskinen också men sen satte hon sig ner med sin bok så att även jag kunde lägga mig ner. Måste börja sova ikapp den sömn jag kommer att missa eftersom vi måste gå upp tidigt i morgon - jobbigt!

Ska jag ta benet eller lägga mig? Det godaste vann - jag la mig, hihi!

Matte har lagat mat och ätit för ett tag sen men jag har inte velat ha mån mat än, blev helt utmattad vid kamningen och klippningen så jag vilar ett tag till!

Av Aamor & Tina - 14 augusti 2015 17:54

Så nu är sista semesterdagen här, lediga i helgen men det är vi ju alltid.
Matte längtar faktiskt lite till jobbet och nog kan det vara skönt att komma in i vardagen igen, äh vem lurar jag, hihi! Jag vill ha mer ledighet och sen får matte tycka vad hon vill!

Vi har haft fint besök hos oss idag. Vi skulle passa syrran ett tag för matteföräldrana skulle iväg.
Nu är inte syrran lika cool med att vara borta som jag är men det gick bra ändå.

Hon kollade in min hörna på balkongen och tyckte nog den var lite rörig men ville inte städa den till mig, hihi!
Jag försökte få igång henne på lite bus men se det ville hon inte alls. Hon busar hemma hos sig och jag hemma hos mig, hihi!
När matte gick till badrummet för att borsta gaddarna mm så hände vi givetvis med för hon kanske känner sig ensam där och det ska hon inte behöva göra, hihi!

Jag vet hur lång tid det kan ta där inne så jag knoppade in direkt medan syrran höll koll på matte!

Nu blev det inte så länge hon var hos oss, kanske en timme så mycket mer hände inte jo hon hälsade på min kompis Arktis och gav honom en puss.

Jag och matte har sen mest slappat till hon kom på att min mat var slut och mjölken med så jag fick vara hos syrran ett tag också idag.
Vi sprang lite på gräsmattan men när hon ville busa kände jag inte för det.
Som tur var var matte snabbt tillbaka och så åkte vi hem igen.

Jag har ätit min mat och sovit en stund, matte sitter och funderar på vad hon ska äta och framförallt vad hon är sugen på, äh hon får se vad kylen har för innehåll och smälla ihop nått därifrån. Hon säger att hon inte är sugen på nått men hungrig, hon kan ju äta av mitt nya torrfoder för jag bjuder gärna på det, hihi!

Av Aamor & Tina - 12 augusti 2015 19:41

Matte sov länge i morse men det var nog för att hon låg länge i natt och läste men det gjorde inget för jag behövde inte gå ut och jag njöt av att vi inte behövde ge oss iväg.
Blev sen en sån där lagom runda när matte fixat till sig så hon kunde visa sig ute, hihi!
Hemma igen hamnade jag på trimbordet och fick en ny tofs och några tovor blev borttagna ch när matte sen ätit frukost/lunch, hihi så sa hon att vi skulle åka iväg med bilen!
Yeah, bilen älskar jag så det där var jag med på direkt.
Vi gav oss iväg och först körde matte in bilen i ett stort garage och gick iväg men hon kom igen och sen började maskiner spola vatten på bilen.

Vad händer matte? Jaha vi tvättar vår bil, lagom jobbigt ju, hihi!

Jag lägger mig ner och vilar medan maskinerna jobbar, tur jag kan vila även när det låter en del.

Sen skulle matte till köttaffären men innan det så stannade vi till på mattes jobb så de som ville kunde få hälsa på mig, hihi! De flesta ville hälsa och de som inte ville slapp.
Körde sen vidare för middagsrusningen i köttaffären borde vara över då, vi stannade på jobbet sa matte just för att slippa en massa folk i affären och för att jag skulle slippa vänta länge i bilen.

Hemma igen satte vi oss ute och då kom några grannar och snackade med oss och hunden Rex snackade med mig.
Har varit en toppendag idag för matte och jag har varit tillsammans hela dagen, inte en enda minut har vi varit ifrån varandra och det är toppen, jag gillar tillsammans för det är ett bra ord, hihi!

Matte köpte en ryggbiff i köttaffären och den stekte hon till kvällsmat med potatiskroketter, hon frågade mig på skoj om jag ville smaka och när jag tog biten ville jag ha mer, mmmmmm så gott det var.
Matte åt nog 2/3 av biffen och jag den andra biten plus torrfoder för hon var ju tvungen att lägga bitarna i min matskål.
Ville ut sen och torkade nosen i gräset och gick en runda, mellanlandade på två olika ställen så vi kunde sitta och njuta av solen.

Nu ska jag slappa en stund och det ska nog matte också göra för hon slog upp ett glas vin till sig.

Av Aamor & Tina - 11 augusti 2015 18:59

Igårkväll hade jag så otroligt roligt på sista rundan. Träffade på Ollie och jagade honom hela 4 gånger, han hoppade rakt upp i luften den ena gången jag kom rusandes så jag hade inte riktigt koll på var han blev av! Matte skrattade då men annars var hon väldigt oimponerad av mitt uppförande sa hon, ja ja ja alla kan ju inte vara nöjda, hihi!

Regnade och åskade i morse och just när det regnade som mest tvingade matte ut mig, vi var tvungna att gå just då sa hon och jag gick så långsamt så men eftersom matte hade både regnjacka och paraply blev jag blötast så det var inget bra sätt att protestera på.
Vi fick gå då för matte och mattefar skulle iväg på begravning klockan 11 och de skulle köra dit och det tog kanske 20 minuter sa hon.
Nu blev jag utan min matte igen, hon måste sluta upp med att lämna mig så vi har ju fortfarande semester. Nu ville jag inte med på begravningen, tror jag men ändå.
Det var mattefars kusins man som dött och de har umgåtts sen matte var liten tös så klart de skulle dit.
Matte sa att det gick bra men det är alltid svårt att se hur ledsna familjen är och begravningar är ju aldrig nått man ser fram emot och tårar rinner så lätt.

Vi var hemma igen vid 16-tiden och trots att vi satt ute en lång stund, solen sken efter att regnet slutat så såg jag ingen katt.
Åt maten direkt vi kom in och medan jag tuggade i mig mitt efter maten tuggis på balkongen drog matte fram dammsugaren och startade tvätt och diskmaskinen. Nu är allt klart, hör just nu tvättmaskinen säga att den är klar så matte får väl hänga upp det men sen ska inte mer göras idag, kanske.

I morgon ska jag inte vara utan min matte en enda sekund har jag bestämt så jag hoppas hon också tänker så!


Gammal bild.

Av Aamor & Tina - 10 augusti 2015 18:08

Idag börjar vår sista semestervecka och det känns som om dessa 3 veckorna som gått har gått väldigt fort, hoppas denna sista fjärde är långsam fasthet tvivlar vi bägge på.

Har varit och passat syrran och mattemor för matte och mattefar har sprungit i affärer i en annan stad än vår. De var borta länge och när mattemor ringde för att höra hur långt de kommit var de nästan klara och skulle bara in i en affär till och det kändes så skönt.
Jag blev så glad när matte kom och när matte undrade om jag gnällt mycket så blev blev svaret att syrran gnällt mer, hihi!
Vi satt ändå ute i hallen och tittade på ytterdörren för att inte missa när de kom men som sagt syrran var den gnälligaste idag.

Vi hade en gäst på fönsterbläcket ute på balkongen och jag tror gästen väntade på mig, hihi!

Ollie och som han sov, vaknade först när matte rörde vid honom, hihi!
Matte får nog ta och städa bort löv och skit i fårorna glaset går i, hihi! En del är från idag när vaktmästaren klippte buskarna men inte allt.

Stålande sol och varmt och skönt så vi satt ute en stund.
Var inte intresserad av mat när vi kom hem men däremot var sömn en sak jag tänkte utforska lite närmare, hihi!
Matte ska strax laga lite mat till sig så kanske även jag blir hungrig då.

Ingen ny bild.

Av Aamor & Tina - 8 augusti 2015 18:02

Igårkväll var jag och matte borta, vi var hos grannen och hälsade på. Matte och hon drack vin och åt goda mackor mm.
Jag kollade runt hos henne, under sängen och soffan men där var välstädat, hihi!
Grannen tyckte att hon även skulle bjuda mig på nått men matte sa att hon hade tagit med till mig så det var inte nödvändigt.
Grannen passar barnens hundar ibland så hon hade förråd och jag fick kolla igenom det men inget passade. Efter en stund bad jag att få titta en gång till och då kunde jag tänka mig ett ben men ångrade mig efter en tuggning.
Sen satt vi och snackade en del, även jag var med i samtalen men efter ett tag blev jag trött och somnade.
Sov gott när matte 01.15 kallade att det var hög tid att gå hem, jag var sååååå trött då att jag knappt orkade men jag ville ju med så jag fick släpa mig till dörren.

Bra ställe att ligga på för jag har full koll på matte som sitter precis framför mig.

Idag sov vi länge och först 11.30 tyckte jag att vi kunde gå ut, matte hade då varit uppe sen 9.30
Är lite småsliten idag och matte skrattade och undrade om även jag hade druckit av vinet men det var bara ångorna jag fick i mig, hihi!

Har kelat med Ollie och nu när vi var ute så träffade jag på Arktis.
Matte hittade en sån där äcklig fästing på mig idag, den hade satt sig på ögonlocket men som tur var satt den väldigt löst.

Nu ska vi fortsätta med slöandet för vi är trötta bägge två nu.

Av Aamor & Tina - 6 augusti 2015 15:20

Oj oj så fort dagen gick igår. Vi gjorde inte nått speciellt mer än matte vallade dammsugaren och tvättade lite, annars vilade vi, ägnade oss åt massor av kel och bus och matte läste lite.

Idag vaknade matte redan 07, hon har extra ont i ryggen efter att ha sovit i annan säng när vi passade hundarna så nog därför hon vaknar tidigare än vanligt.
Hon sa att vi skulle besöka matteföräldrarna och Affi lite senare men när klockan var strax efter 9 tyckte jag att vi gott kunde gå dit.
Vi tig oss dit och sen gav sig matte och mattefar iväg, de skulle till köttaffären och vanliga affären samt beställa blommor till en begravning de ska på om några dagar.
Jag tyckte inte det var jättekul när matte gav sig iväg men efter 1,5 timme var de tillbaka och då de satte sig för att fika kopplade jag av.

Nu är vi hemma i alla fall och efter att ha suttit ute en god stund och snackat med en äldre man och jag fick kel av Ollie är jag nöjd och tänker sova en stund.
Mannen berättade att han skulle hämta en valp till helgen så det blir nog en ny kompis till mig om vi ses igen.

Matte, hur länge dröjer det till nån katt kommer?

Åh, Ollie du kom och ville kela lite.
Det är så mysigt med kel!

Matte hittade en fästing på mig som krälade i mitt hår men nu har den krälat färdigt för den blev mos, hihi!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards