Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under februari 2012

Av Aamor & Tina - 6 februari 2012 17:29

Jag fick stora problem efter mattes dille igår! Först upptäcker jag att den ena "väggen" i min hörna i vardagsrummet är borta och att där bara var två ben och sen stod inte mattes säng där den stått innan och när jag skulle gå och lägga mig under sängen var där ingen säng!

Min ena "vägg" som är en gammal kista hade hon flyttat på för att DVD:n på så den stod borta vid TV:n och bordet som DVD:n stått på innan hade nu blivit ett blombord, ja jag säger då det. Okej att hon hade sina filmer i kistan och att det var rätt logiskt att ha allt på samma ställe men min hörna försvann på så vis, la mig sen bakom gardinen i stället.

Hennes säng, ja det tog en stund innan jag kunde förmå mig till att lägga mig under den på det nya stället men min egen säng tänkte jag inte lägga mig i men i morse låg jag i den ändå.

Jag vänjer mig men........


Kallt även i morse -13 grader och när jag kom till syrran trodde jag att jag skulle kunna krypa upp i "min" säng och sova vidare men det blev inte så för Affi skulle nosa igenom hela mig, sa till på skarpen att det fick räcka efter ett tag men tro inte att hon blev rädd utan skulle istället snacka bort det med lek, den finten går jag inte på!

Senare har vi ägnat dagen åt bus och tiggeri, vi skiftades om att tigga så kanske man får ut mer av det, hihi!


Matte jobbade länge men hon kom lite tidigare än vad hon skulle för de hade haft möte och chefen släppte dom innan, det gillar jag.

Just nu försöker matte få mig att äta men det finns saker som är godare och jag försöker med allt men hon verkar benhård!

Gammal bild! 


Av Aamor & Tina - 5 februari 2012 17:34

Igår när jag var ute på dagen sista runda så ville jag kolla in om katterna var ute men matte sa att det var för kallt, -12 så hon ville inte stå ute.

På väg in så hör vi ett mjauande och en halsbandspling och mot oss kommer Peggy i full fart och hon var så kelig, efter henne kom Fräsy men han vill aldrig hälsa på mig men han tittar gärna.

När Peggy var färdig kelad hoppade hon in till sig och vi gick in till oss. Blir alltid så glad när jag fått hälsa på mina kattvänner.


Vi vaknade vid 7.30 och matte gick upp strax efter det och jag kom upp när matte klätt på sig för då ville jag ut.

Blev en lite längre runda denna morgon för det var bara -7 ca.

Inne igen åt matte och sen satte hon igång!

Jag stod och tittade på henne ett tag och undrade vad håller hon på med?

Alla möbler i sovrummet for runt och hamnade på nya ställen och det torkades och donades överallt, till och med gardinerna åkte ner och hamnade i tvätten.

Vilka knasiga ryck hon får!

Värst var när hon gick ut genom vår ytterdörr! Hon sa att hon bara skulle upp i förrådet med den gamla stereon (skivspelare) men jag var osäker på om jag kunde lita på henne, 4 gånger rände hon upp där men hon kom tillbaka men för att vara på den säkra sidan höll jag mig mellan henne och ytterdörren när hon närmade sig den!

Min sovplats har också blivit flyttad så vi får väl se om jag sover nått i natt, visserligen står den nedanför mattes säng men ändå flyttad.

När hon var klar i sovrummet gick hon vidare till vardagsrummet och det fick sig en omgång, några saker ändrade plats även där men det var mest dammet hon angrep och golvet.

Hela tiden hon höll på lyssnade hon på en bok i hörlurar. Får man såna saker för sig då?


Senare har hon satt sig ner och fortsatt att lyssna och jag kunde ta en tupplur i lugn och ro.

Jag har varit ute på en runda till och då snöade det pyttelite, stora flingor som kom sakta och väldigt glest!

Fick mitt torfoder men lite bacon på, åt nog mest bacon för kulorna trillar på nått konstigt sätt ur munnen    .

Nu ska vi njuta av resten av söndagskvällen!

 

Gammalt kort!

Av Aamor & Tina - 4 februari 2012 17:32

Jag väckte matte i morse redan klockan 7 för jag trodde att hon bar borta, hörde inte henne och orkade inte ställa mig på bakbenen för att kolla i sängen så jag kallade istället!

Jag fick mattes hand och sen somnade jag igen men matte vaknade riktigt fast hon låg kvar i en halvtimme innan hon gick upp.

Precis när matte skulle hoppa in i duschen sa jag att jag behövde gå ut så matte fick klä på sig istället!

Det var riktigt kallt ute, -16 grader och solen hade inte heller gått upp då så det bet bra! Jag har ju bra med hår men matte blev kall om kinderna och munnen.

Då vi kom in igen la jag mig på fårskinnen och matte fortsatte men sina sysslor och när hon var klar skulle jag kammas och så, var riktigt mysigt för vi kelade under tiden!

 

Lite vattenkammad innan tofsen hamnar på plats!


Matte blev rätt så irriterad på sig själv idag, lite kul men det tyckte inte hon!

Det var så att hon skulle lägga över all sin släkforskning på den externa hårddisken, hon har en där innan men nu skulle hon "förnya" den men men.......

Slutresultatet blev att den som låg på datorn försvann och den gamla var kvar, från 1580 personer ner till 1312 istället!

Hon sa några ord som lät ganska hemska men som tur är har mattemor nästan likadan forskning så hon skulle kopiera den men......


Vi gick bort till syrran för att göra detta och istället för att ta med hårddisken tog hon en CD skiva så att det inte skulle bli fel på mattemors dator men när vi kom hem för att kolla så hade hon bara lagt in genvägen så det hjälpte inte nått!!!!

Får göra om det en annan dag men ni förstår nog att matte blev irriterad!


Jag har ätit, nästan en hel portion, blev nog 3/4 portion så det är bra.

Nu ska vi inte göra mycket mer idag, inte jag i alla fall men matte körde igång tvättmaskinen och sen satte hon på en CD skiva, en lyssnarbok av John Grisham men hon har svårt att hänga med för hon lyssnar inte så noga som när hon läser själv, vanesak tror jag!

Av Aamor & Tina - 3 februari 2012 17:35

Jisses vad det var kyligt om nosen i morse det var -14 grader, matte sa att hennes bil visade -15 men kallt var det.

Jag ville stå kvar och titta på en dam som kom gåendes med blinkers påslagna, hihi, hon hade två blinkande lampor på varje sida och det såg spännande ut men matte sa att vi skulle gå så jag fick hänga med motvilligt!

Nästan direkt när vi kom till syrran upptäckte jag att jag var hungrig så jag åt upp den andra halvan torrfoder som syrran inte orkade på morgonen, jag äter aldrig frukost annars men idag smakade det. Har nog hänt ett fåtal gånger att jag ätit frukost men de är lätträknade säger matte.


Blev ingen sovmorgon för vid 10 satte mattefar igång att städa, våra sängar skulle dammsugas och luftas och så drog han igång den hemska dammsugaren och sen skulle golvet moppas, ingen rast och ingen ro för en stackars liten hund!

Fick sitta upp hela tiden han höllt på men så fort sängarna kom in kastade jag mig i den ene och där stannade jag ett par timmar. Matteföräldrarna påstår att jag snarkade högt men jag tror inte på dom.

Undrar egentligen hur de själv låter om de ligger och sover på rygg med benen i luften, hihi!


Idag fick jag inte kela med mattemor för syrran, gick bra med mattefar men där gick gränsen idag - inte med bägge.

Tur jag har matte för mig själv, hihi!


När matte kom så busade vi lite men först fick hon en puss och sen ett pipdjur, hör liksom till!

Jag skulle in under hennes tunika och där höll jag på att böka runt när syrran kom och undrade vad som var så kul men då sa jag ifrån att detta är min matte men tro inte att hon brydde sig!

Efter buset blev jag hungrig och åt en halv portion torrfoder, orkade inte en hel!

Hörde att matte sa att vi skulle ta bilen hem och då ville jag åka på direkten, blev en extra runda så bilen blev riktigt varm - toppen!

Inga katter ute så jag får lägga in en gammal bild istället!

 

Jag och Peggy!


Av Aamor & Tina - 2 februari 2012 17:31

  Är så glad för nu är jag och Frasse officiella vänner - Jippie!   

Vi har varit vänner ett tag men nu har han skrivit om mig och jag är rätt så mallig över det faktiskt, hihi!

Tycker att matte kan ge mig lite extra gott bara för det men hon säger att jag fått så det räcker nu, aldrig får man som man vill och nu fick matte hosta, en sån som hon får när jag påstår nått hon inte gillar!


Det var kallt i morse - 13 men som tur var blåste det inte så det var rätt skönt ändå, dagen har varit strålande med sol men det har hållt sig runt -6 ändå.

Jag tog en sovmorgon och när syrran tyckte att jag sovit nog försökte hon få igång mig men jag är rätt van så jag bara vände på mig!

Hon kom mer ett pipben och la på mig men jag rullade runt men då la hon det på min mage och när jag inte brydde mig började hon tugga på min hals och mina öron men det var rätt skönt så jag bara låg still, hon gav då upp, hihi!


Matte kom i vanlig tid och då åt jag lite rivna morötter för nått annat mataktigt har jag inte ätit innan men sen när vi kom hem åt jag mitt torrfoder med lite vetegroddsolja på, mums!

Var bara tvungen att kolla in om någon av mina kattkompisar var ute men inga syntes men precis när vi skulle gå hörs en mjau och så kommer Ollie ut och han var så kelig, härligt! Tyvärr kom en annan katt som han inte gillar så den var han tvungen att jaga bort och då gick vi in!


Jag fick en tom toarulle av matte som hon lagt små godisbitar i, kattgodis som jag älskar, det var inte det lättaste att få ut det goda men det gick!

Här får jag den av matte! Såg att hon lagt ner nått och sen så skramlade det i den!

   

Försökte öppna försiktigt men det gick inte så jag fick slita upp den!


Nu måste jag ut!


Av Aamor & Tina - 1 februari 2012 18:38

Lite små trött i morse men jag kunde inte göra annat än piggna till när jag kom ut för det var ca -9 grader, synd om matte för hon hade glömt vantarna hemma så det var tur att vi inte har så långt!


Det har blivit en hel del bus hos syrran efter sovmorgonen där.

Jag var uppe på bordet och syrran satt i fönstret och tittade ut och då tänkte jag passa på att kela med mattefar men det kunde jag glömma för så fort jag kom fram till honom och han la armarna om mig kom Affi som ett skott och hoppade upp i hans famn så han kunde inte göra annat än att fånga henne!

Fick gå och gosa med mattemor istället igen.

Jag blev hungrig ca 1 timme innan matte kom så mattemor fixade torrfoder till mig.


Matte hade varit och shoppat lite innan hon kom och hämtade mig, hon hade varit i min affär och handlat lite gottiga saker och en annan sak som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om!

Hon köpte hundtandkräm, innan har hon bara haft vatten på tandborsten och jag gillar den inget vidare så hon trodde att det kanske skulle gå lättare med sånt på!

Okej, det var inte äckligt men den dumma borsten var där ändå, vi får se hur jag gillar det framöver!


Det har snöat lite hela eftermiddagen men det blev bara lite puder på marken för det var stora glesa flingor som singla ner.

Jag trodde att jag skulle klara mig från att bli omtofsad men så kliade det i pannan och då trillade halva tofsen ner och då var det kört!

 

Jag och syrran när vi var bebisar!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards