Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under september 2012

Av Aamor & Tina - 14 september 2012 17:22

Hädanefter får ni alla kalla mig "Aamor, katträddaren i nöden", hihi!

Det var som så att igår var jag så bestämd att jag skulle gå ner till garaget, matte sa nä men jag fick ändå till slut som jag ville, jag satte mig ner framför vår port och vägrade gå trots att matte kallade och kallade.

Till sist tog hon av sig lurarna som hon lyssnade på bok i och sa "kom nu Aamor, bilen är inte där och ingen katt heller" men då hör hon ett mjau så hon öppnar porten och ut kommer Peggy,

Nu är det inte första gången jag räddar henne från garaget men nu ska jag ha det som ny titel, hihi!

Går ingen nöd på henne för där är 17 portar och hon kan röra sig fritt i alla så det blir aldrig så länge hon är där.


Fredag idag och det är lika härligt varje gång matte säger det, är så skönt att ha 2 lediga dagar.

Jag och syrran har ägnat dagen åt att visa vad vi kan och hur duktiga vi är och efter varje gång ville vi ha nått gott, sen att matteföräldrarna inte tyckte att vi förtjänade det varje gång var lite taskigt.

Räknas man inte som duktig när man blir lyft upp på bordet? Eller för den delen blir nerlyft, hihi!


Matte och jag är hemma och det blev inget kattkollande för det regnar och blåser och har gjort så mest hela dagen.


Nu ska jag berätta om det som matte och jag gjorde hos mattes kusin för några veckor sedan. Vi fick titta på bilder och film ju och jag skulle återkomma med vad det var.

De har fått en son, en kille på strax äver 2 år som de adopterat och vi längtar så efter att få träffa honom, han ska tydligen gilla hundar och det gillar jag men matte säger att vi måste vänta med att hälsa på så de kan ha en lugn hemkomst. Viktigast är nu att de 3 lär känna varandra, de två gör det sen länge men inte den lille killen än.

Lycka till säger vi!

 

Gammal bild!

Av Aamor & Tina - 13 september 2012 17:01

Trött och trött, märks att det är i slutet av veckan för jag ligger kvar längre i min säng när matte gått upp.

Ska bli skönt med bara en tidig morgon till och sen kan vi sova tills vi vaknar av oss själva.


Jag och syrran blev kallade fegisar idag! Av matteföräldrarna, vilket påhitt, vi som är så tuffa!

Det började med att mattefar skulle ut med oss och då kom några vänner till dom och de har två hundar, Whippet som heter Yatzy och Kenzo, de var grannar där de hade husvagnen och vi har träffat hundarna mycket men inte den senaste tiden.

Vi skällde ut dessa två efter noter, tänk er att bara stå och hänga på andra sidan staketet och vara så coola, så de fick verkligen vad de tålde men så sa mattefar till vännerna att komma in tillsammans med hundarna och då blev det annat ljud på oss!

Affi klättrade nästan upp på mattefars ben och själv ställde jag mig bakom mattefar, nu gjorde vi inte det för att vi är fega utan för de har långa ben och skulle kanske trampa på oss, hihi!

Jo det är faktiskt så - helt sannt så var det för fega är vi inte alls - kanske lite, nä inte alls!   

Sen hade hundarna fräckheten att tömma allt matföråd vi samlat in, allt av syrrans mat som stod framme försvann, inte för hon blev ledsen över det men sen tog de alla frolicarna som vi har under byrån i hallen - puts borta! Tur de inte öppnade skåpen och tog allt där också!

 

Jag och Kenzo förra året!


Matte var i tid för att hämta mig och vi hälsade på lite katter, Peggy kom och gjorde en snabbhälsning och jag fick ett gå förbi-kel!

Har ätit en portion torrfoder med leverpastej (lite) för matte tyckte att jag skulle äta nått ordentligt idag, har inte käkat torrfoder på 3 dagar men nu är hon glad, hihi!

Av Aamor & Tina - 12 september 2012 18:08

Jag och syrran har tagit hand om mattemor själva en del under dagen eller kanske det var tvärtom men vi 3 var själva i alla fall!

Mattefar och hans bror skulle köra och köpa lite mer staket, de gjorde det innan sommaren men nu behövdes mer. Jag och matte vet inte var han ska sätta det för när hon frågade sa han att han skulle sätta det brevid den andra så en smal gång bildades som jag och Affi skulle gå i, han är ju för rolig och vi tror inte honom alls.

Sen kom brorens fru och hälsade på så när matte kom satt de 4 och fikade men matte ville inte ha nått för hon skulle hem och laga mat men kunde inte motstå en hembakad skorpa som henns faster gjort.

Jag och syrran blev nyfikna och när hon bjöd tog vi vars en bit och sen ville vi ha mer, de var supergoda.

Matte sa till sin faster att det var ett toppbetyg att vi åt eftersom vi är så kräsna och jag tror fastern blev glad.

Sa till matte att hon gott kund baka såna men hon bara skrattade! Hon kanske får nått ryck nån gång, hihi!


Hemma hälsade jag på Ollie men sen gick vi in och när matte lagade mat passade jag på att sova, såg att hon blandat mitt torrfoder med lite av köttet men jag nosade bara och sen la jag mig igen, äter kanske senare.

Jag måste ju ligga till min nya säng, hihi!

 

Matte ställde sängen vid sidan om bordet i TV-rummet, när jag låg till den förra gången stod den vid mattes fötter där hon sitter i soffan men hon tyckte inte det var bekvämt, märkligt!

Av Aamor & Tina - 11 september 2012 17:11

Matte hörde på nyheterna i morse att det skulle bli regn på eftermiddagen och då sa hon till mig att jag skulle få åka bil till syrran, jippie!

På väg ner till parkeringen, vi skulle gå en liten lagom runda ändå, så mötte jag Peggy och då glömde jag helt bort att jag skulle få åka bil.

hon var väldigt kelig och knocka mig nästan när hon strök sig mot mig.

Men när matte tycket att tiden rann iväg så tog hon mig under armen för jag vägrade ju gå, låg på marken som en "plattmask", hihi!

Efer en stund kom jag på att det var bilåkning på schemat så jag fick bråttom till garaget.


Hela förmiddagen har vi hållt matteföräldrarna sysselsatta, hihi!

Upp på bordet och ner igen för att vilja upp igen strax efter. Bra så de inte snöar in i sina tidningar och korsord, hihi!

Jag försökte mig på en sak men syrran uppskattade det inte alls. Jag satt uppe på trimbordet och Affi låg på stolen nedanför och jag tyckte att vi bägge kunde på plats där så jag hoppade ner till henne men det blev inte så populärt så jag fick vända och hoppa upp igen!

Kanske att jag landade på henne hade lite med saken att göra, hihi!


Matte var lite sen även idag, skulle förnya sitt lotto så hon var förlåten, tänk om hon vinner och inte har lämnat in det, hua mig!

Snabbsnack med matteföräldrarna och sen gick vi hemåt men matte var lite taskig för jag ville ja en av Affis pipleksak med hem men matte tog det och gav tillbaka den till Affi och sa att jag har en likadan hemma. Och.....

Det var ju just den jag ville ha just då.

Satt ute en liten stund men sen fegade matte ur för det började regna.

Jag ska kanske äta lite mat sen men nu ska jag sova en stund!

Invigde min nya säng för nån dag sen, var rätt så skön, ska bara ligga till den lite till!

 

  


Av Aamor & Tina - 10 september 2012 19:29

Måndags morgon och huvudet känns så tungt, eller hur nu den där låten går!

Dagen har varit bra förutom att matte jobbade länge men jag har det ju bra där jag är.

Mattemor var på rymmen igen men hon kom tillbaka lagom till förmiddagskaffet och då hälsade vi henne välkommen hem, rätt så mycket!

Varit en varm och kvav dag så vi har mest suttit ute, Affi och jag har nog mest legat uppe på bordet där jag haft henne som huvudkudde, hihi!


Matte kom inte förrän klockan 17, hon hade varit och postat en paket och sen hämtat ett annat och det gick inte att göra på samma ställe och så var där massor av andra tvåbenta före henne. Undrar vad hon tyckte om det för köer gillar hon inte och speciellt inte när vissa bara står kvar och snackar med biträdet, arghhh säger matte då, hihi!


Matte fick mat hos matteföräldrarna och sen gick vi hem.

Vi satte oss på stenen men först var vi inne med mattes packning.

Igor kom och hälsade på oss och sen kom grannen och snackade lite. Matte kollade lite på några tvåbenta som var och tittade på en lägenhetsvisning i huset mitt emot vårt.

Vi gick in för en stund sen för matte tyckte hon hörde muller och precis när vi kom in började det regna och så hörde vi att det verkligen var åska.

Den är en bit bort än och vi hoppas att den inte kommer närmre även om ingen av oss är rädda för den.


Matte har satt om min tofs för hon gillade inte min egen tillfixning hon sa att jag liknade en punkare, hihi!

 

Gammal bild men jag tror jag snart ska inta kudden!

Av Aamor & Tina - 9 september 2012 15:58

Matte och jag satt ute på bänken igår kväll, Ollie kom och kelade lite men mest med matte, jag tittade på Simba så jag brydde mig inte.


Jag väckte matte strax innan 9, tyckte att hon kunde klappa mig lite istället för att bara ligga och sova!

Efter en stund gick vi ut och jag var snabb med mina saker för jag hade fått syn på en katt som jag tvunget måste kolla upp, hihi! Tyvärr var den inte kvar när vi kom tillbaka.

Tog en välbehövlig morgon-tupplur medan matte åt och gjorde lite annat men......

Hörde henne muttra och något som stötte i väggen så jag lyfte på ögonlocket och vad ser jag!

Tusan också! Matte kommer bärande på mitt badkar, suck!

Här gäller det att vara snabb så upp med bägge ögonlocken och snabbt in under sängen, puh jag hann!

Tyvärr fick matte för sig efter ett tag att dra fram dammsugaren och när hon kom in i sovrummet med den stack jag därifrån och hade just då glömt vad matte bar på innan!

Så därför låg jag i godan ro och vilade när matte var klar med dammsugaren.

Hon satte sig ner och började klappa mig lite men när hon för fingrarna in under mig kommer jag plötsligt på vad hon bar på förut!

Försökte göra mig så platt och tung som möjligt men jag var chanslös!

Nu är jag ren och fin i alla fall och klarar mig ett tag!

Satt invirad i handdukar i över en timme i mattes famn, vi slumrade till båda två för matte upptäckte att hon missat nått i sin ljudbok.

 

Färdigbadad och torr och lite pytte lite småsur på matte, hihi!


Vi skulle gå och posta ett paket till en viss bloggvän men tyvärr gick inte paketet in i brevlådan så matte får lämna det i en affär i morgon istället!

Vi fick en härlig runda och pälsen flyger så mycket när jag är nybadad, känns rätt så mysigt!


Av Aamor & Tina - 8 september 2012 17:57

I går kväll när vi skulle gå ut så kom Ollie och ville gosa med oss så det gjorde vi ett tag men sen gick vi vidare, jag under mattes arm!

Matte kastade lite sopor och sen gick vi ett annat håll hem över parkeringen, plötsligt hör jag ett svagt plingande och strax efter ett mjau så jag tvärstannade och där kom Peggy, och hon var verkligen kelsjuk!

Hon sprang sen vidare och vi gick in, jag under mattes arm än en gång för jag ville vänta ute i fall nån av dom kom tillbaka!


Matte skulle sova längre än till 06 i morse, jovisst! Klockan 06.00 vaknade hon och så gick hon upp men som tur var kom hon tillbaka och la sig, hon hämtade sin MP3:a men jag undrar hur mycket hon hörde egentligen, hihi!

Tog en runda ut sen vid strax efter 9.

Hade katt-tur även på morgonen, matte satte sig ner och jag kollade på Peggy som låg och solade sig men efter ett tag kom Peggy fram och strök sig mot mig och när jag tittade på matte för att hon skulle få se hur glad jag var hade hon Ollie ståendes på sina axlar, hihi!

Vi fick kattkel båda två, Ollie strök sin nos och kind mot mattes kind och matte såg lika glad ut som jag gjorde!


En tur till syrran för matte hade lovat köra för mattefar men jag ville inte dit så matte lovade att jag skulle få följa med i bilen och det var en bra deal så jag hängde med!

Tyvärr skulle matte in i en affär så vi andra fick stanna kvar i bilen men hon var rätt så snabb så jag behövde inte sakna henne så väldigt mycket.

Gick hem strax efter vi var klara med ärenden, snackade lite med mattemor först.

Sovit sen vi kom hem, kollade när matte lagade mat men ville inte ha något just då men hon skulle spara lite till mig om jag ängrar mig.

Stekt torsk kan vara gott ibland, matte blandar det med mitt torrfoder då.

 

Gammal bild på mig och Peggy!

Av Aamor & Tina - 7 september 2012 19:11

Åh äntligen är det fredag och vi ska bara njuta av att hålla ledigt och självklart sova lite längre än 06.

När matte vaknade i morse sa hon "godmorgon, hur är det med min 4 och 1 dag åring?", hon är så tramsig ibland, hihi!

Vi hade tur när vi gick iväg för det hade regnat innan och sen när matte skulle iväg till jobbet regnade det igen men sen har det varit regnfritt nästan hela dagen men det blåser kallt och det är ingen höjdare att vara ute. Mest matte som gnäller i och för sig, hihi!

Vi har varit ute en del på gräsmattan i vår hage men utöver det har vi mest tagit det lugnt.


När matte kom och skulle hämta mig var hon nästan ett nervvrak för hon hade sett i sin plånbok och hon saknade sitt betalkort, ahhhhhhh! Hon försökte tänka var hon använt det sist men hur lätt är det att tänka klart när man blir så orolig men till sist kom hon på att hon handlat igår på Coop och betalat med det där.

Hon fick bråttom dit och vilken tur för de hade tagit hand om det så nu finns det i hennes plånka igen, puh!

Tänk om hon inte hade kunnat handla fler saker till mig, ve och fasa!


Hemma nu sen ett tag och jag har ätit och hunnit få allt, nästan i alla fall, godis jag velat ha, hihi! Det är ju fredag, hihi!


Jag vill tacka för alla gratulationer jag fått både här, på mattes facebook och i "real life"!

Tack tack mina kära vänner!

 

Gammal bild!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards