Aamor -  Shih Tzu kille

Alla inlägg under januari 2013

Av Aamor & Tina - 15 januari 2013 18:03

När vi gick ut i morse hade det snöat lite och det var vitt överallt och snön dalade sakta ner. Det var riktigt kul att hoppa i snön och så många nyheter!

Innan vi lämnat vårt område stannar jag för jag hör plingeling från mina kattkompisars halsband, tittade mig omkring och så såg jag Basti och Simba som var på väg hem, de hade nog hittat på lite bus tidigt på morgonen.

Simba stannade och hälsade men Basti hade bråttom hem.


Jag och Affi har hjälpt mattefar att skotta trädäcket även om han tyckte att vi inte var nån vidare hjälp, hihi!

Överraskade syrran med att vilja busa, oftast drar hon igång bus men idag gjorde jag det och hon blir lika fundersam varje gång, kul att nästan chocka henne, hihi!

Jag låter som ett mindre lejon när jag busar och syrran gillar inte det så hon slår omkull mig och sen tuggar hon så härligt på min mage - är mysigt!


Matte kom och hämtade mig sent även idag, dålig stil men hon hade en orsak men jag vet inte om jag godkänner den.

Först snabbt in om affären och sen skulle hon till tandläkaren för koll men där var inga hål så nu slipper hon gå dit igen på ett tag!

Vi är hemma nu sen ett tag och matte har kammat ny tofs på mig och sen tyckte hon att jag skulle äta men jag la mig istället under skrivbordet för att värma hennes ena fot.


Det har fortsatt att snöa hela dagen med korta uppehåll, har nog kommit ca 5 cm och det är ljust och fint igen. Kallt nu i kväll -7 grader.


Fy vilken hemskt stor krock det varit idag i norra Skåne, helt otroligt att så många fordon var inblandade.

Mattemor berättade att hennes systerson (mattes kusin alltså) var uppe i Norrköping och där stod lastbilar överallt som inte kunde köra. Vet inte om han körde i jobbet, han kör lastbil eller det var privat men det kvittar.

 

Från förra gången vi hade snö!

Av Aamor & Tina - 14 januari 2013 17:51

Jisses det var måndag alleredan, den kommer fort men så är det alltid.

Jag passade på att sova så länge som möjligt medan matte höll på med sitt och när hon kallade och sa att vi skulle iväg lyfte jag bara på huvudet och tittade på henne - glöm det matte!

Fast då sa hon att vi skulle ta bilen till syrran så jag fick fart ner från soffan och ut i hallen!


Vi har drivit med mattefar idag, hihi det var skoj!

Vi kom flera gånger och sa till honom att vi ville gå ut och leka i vår hage men varje gång han gick in ville vi också gå in!

Han ville inte stanna kvar och leka med oss och då ville inte vi heller vara ute.


Matte jobbade länge idag så nu vet jag att hon kommer hem i vanlig tid resten av veckan om hon inte ska göra annat.

Vilket som så låg jag och väntade jättelänge på henne innan hon kom och hämtade mig, det blev pussar i massor och sen gick vi hem.

Har ätit mat, matte skulle ha kotlett som blev över igår men jag smakade och sen fick jag halva i småbitar på mitt torrfoder, gott!

Matte fick ta en macka istället, hihi!


Vi har fått ett paket till idag från Frasse och Gunilla. Tack så mycket!

Det var en bok "Gott om korv" och en bild på snyggingen själv, Frasse alltså!


Det har varit rätt kallt och ruggigt idag och sen har det snöat lite glesa flingor.

Nu ska vi hålla kväll och bara njuta av att vara hemma!

 

Gammalt kort!



Av Aamor & Tina - 13 januari 2013 15:38

Matte vaknade lite tidigare igår men det var nog för att hon somnade rätt tidigt igår och sovit hela natten, skönt för mig, hihi!

Jag slappade i soffan medan matte fixade sig på morgonen och när hon sen ätit ville jag gå ut en sväng, jag var inte så väldigt nödig utan gick rätt långt innnan jag pinkade, matte tjatade lite på mig också att jag skulle göra "mitt".


Inne igen tittade matte på mig och suckade och sa att det var dags för trimbordet, försökte smita men matte var snabbare.

Matte sa att vi skulle ha lite "tender love and care" men påstod att jag missuppfattade det där med tender när hon skulle kamma frambenen, hihi!

Mina tänder råkade nämligen hamna lite smått runt hennes pekfinger, sorry!

Före!

 

Efter!

  Lite eftergos!

 

Bilden var större från början men matte ville inte vara med på mer än så, fegis!


Varit en lat dag även idag med lite rundor, soffslappande och matte som tvättat och plockat lite.

Vi kom in efter en runda och då kom grannarna en trappa upp ut genom sin dörr och de var jag tvugna att hälsa på, de skrattade åt mig när jag ålade mig på golvet för att de skulle gosa med mig, hihi! Gör vad som helst för lite gos!


Har snöat lite till och från under dagen och det är några minusgrader. Snön har bara lagt sig på vissa ställen i ett tunt skikt och det är bättre än regn och rusk.





Av Aamor & Tina - 12 januari 2013 19:38

Blev lite sovmorgon i dag för matte somnade om igen efter att ha vaknat först vid 6 och sen lite då och då fram till 9.

Vi tog en halvlång morgonrunda och jag träffade på Cindy en blandras som är lite skraj och skällig, först lådsas hon att hon vill hälsa för att sen börja bjäbba - jag blev lite sur på henne och ställde mig bakom matte och Cindys husse blev ganska arg på henne.

Inne igen intog jag soffan för att sova en liten stund till men sen började matte stöka runt. Hon började med att städa i badrumsskåpet och kastade en massa saker som hon sa bara blivit inlagt där, jag var ju självklart tvungen att hålla ett öga på henne och la mig i hallen.

När hon var klar där drog hon igång dammsugaren och då intog jag soffan igen, hihi!


Vi slappade lite sen tillsammans i soffan till en film och när den var slut ville jag gå ut och jag fick med matte på en långrunda. Först gick vi och kastade det matte städat bort och sen fick jag matte till att kolla i garaget så inte Peggy var inlåst där, ingen där.

Vi fortsatte över vägen och sen in på bostadsområdet brevid vårt, när den vägen tog slut fick jag välja mellan att svänga till höger för att gå runt om hela området eller rakt fram. Jag valde rakt fram och vi gick ner om dammarna och vidare in om kolonierna för att gena upp genom träd och buskar till motionsslingan och sen hem.

Inne igen lagade matte mat och jag fick lite av det okryddade köttet på torrfodret och det mesta slank ner.

Sen var det dags att slappa i soffan igen, matte på rygg med en bok i öronen och jag sovandes på min soffkudde, där njöt vi i 2,5 timme.

Jag har precis varit ute igen och det blev bara en "ut om", snabbt och sen kolla katter, hälsade på både Simba och Basti och när de sprang in till sig gick vi också in.

Nu ska vi njuta av kvällen och matte kollade precis vad där var på TV men inget verkade passa henne för hon fnös, hihi!

 

Matte hit med godiset, jag har varit ute och varit duktig, hihi (gammal bild)!


Låg lite snö på marken i morse så det blev lite snöklumpar runt och under tassarna.

Av Aamor & Tina - 11 januari 2013 16:52

Jag gick inte av min säng förrän matte kom ut ur duschen och då gick jag bara förbi henne och vidare in i soffan, hoppade upp och la mig på min plats där och somnade, tyvärr väckte matte mig när vi skulle iväg!

Hon sa att det var fredag och den sista arbetsdagen denna vecka och jag tänkte, äntligen är den här!

Fredag, fredag, fredag - kan det bli bättre? Jo när matte slutat för dagen och hämtar mig då är det som bäst!


Vi har tagit det lugnt hos syrran men båda jag och Affi fick säga till matteföräldrarna när vi tyckte att det var dags att gå in och sätta sig i soffan och som i vårt fall ligga i soffan!

Vad skulle de gjort utan oss, hihi!

Matte kom direkt efter jobbet och hon tog inte ens av sig jackan så jag satte mig mellan henne och dörren för jag förstod att vi skulle hem direkt.

Matte sa att vi skulle åka bil hem så det gäller att vara alert.

Det var härligt att få åka bil även om det blev en kort bit.


Tyvärr var inga katter ute så vi gick in i stället.

Matte satte igång att stoppa saker i tvättmaskinen, bädda rent för hon påstår att någon av oss släpper en del grus i sängen så hon får bädda rent oftare än vanligt.

Himla dumt av matte att släppa grus i sängen, hihi!

När detta var gjort satte hon sig äntligen ner och jag hoppade upp i hennes säng och njöt av att ligga i en grusfrisäng - gäller att passa på att njuta av det innan matte lägger sig i den och släpper grus, hihi!


Trevlig helg alla!

 

Bild från i somras! 

Av Aamor & Tina - 10 januari 2013 18:10

Nu får faktiskt matte skärpa sig när det gäller att sova för igår kväll tog det en hel evighet innan hon somnade och sen vaknade hon nån timme senare igen men jisses så gott hon verkade sova när klockan startade för den gick i en evighet innan hon stängde av den.


Idag har matteföräldrarna haft en gäst och vi blev så glada att vi pussade på henne i tandem, hihi!

Tar vi vars en sida kan hon ju inte vända bort huvudet, hihi!

Matte shoppade lite innan hon hämtade mig så hon var lite väl sen enligt mitt tycke.

Vi gick hem sen och det låg lite snökorn på marken för ett tag kom det rätt mycket men stunden varade inte så länge men matte sa att det kunde komma lite snö. Vi får se!


Vi hade fått ett stort paket i vår postlåda och matte blev nyfiken men sen förstod hon och jag hörde hur det prasslade så visst blev jag nyfiken.

Var med när matte öppnade paketet och sen kollade jag in det noga och sen tyckte jag att matte skulle ta kort på mig och paketets innehåll.

 

Denna fina duken vann vi hos Frasse och Gunilla. Matte vek ut den och den var stor!

Tack så mycket!


Har fått en ny tofs uppsatt och även gnuggat den i soffan så den blev perfekt, hihi!

Matte tyckte som vanligt att jag skulle äta men jag ville hellre ha godis så jag gick och la mig, hihi.

Jag har alltid denna kamp med matte om jag inte är vrålhungrig för då äter jag utan krussiduller, hihi.


En dag kvar att jobba denna vecka och sen är vi lediga, yeah!


Av Aamor & Tina - 9 januari 2013 18:03

I natt var det inte jag som störade mig utan matte, hihi! Visserligen var det bara lite men jag vaknade i alla fall när hon gick upp och började snacka, hon trodde klockan var mer när hon vaknade men den var bara 00.40 så hon somnade om igen efter ett tag.


Tråkigt väder idag men dis och småregn i stort sätt hela dagen, inget man blir precis pigg av.

Tagit det lugnt hos syrran, matteföräldrarna säger att det är mest liv i mig när matte kommer - klart för då blir jag ju så glad och måste visa allt jag kan och det är lättare att tuffa till sig mot syrran också, hihi!

Matte jobbade länge idag, visste väl att en lång dag skulle komma eftersom hon slutade tidigare i måndags.


Matte kallade på katterna när vi kom hem men det var bara Basti som kom men han ville inte kela men jag fick ju se en katt i alla fall.

Inne ville jag inte ha maten matte serverade så jag gick och la mig i soffan istället, vet att det inte är lönt att tigga av mattes mat hon ska äta för det är bara salladen som blev över för igår!


Nu har lite mer än halva veckan gått så det är bara 2 dagar kvar för oss denna vecka och sen är vi lediga och ska mysa hela helgen har jag bestämt så matte får säga vad hon vill, hihi!

 

Gammal bild men soffan är skön!

Av Aamor & Tina - 8 januari 2013 18:32

Matte blev lite smått irriterad på mig igår för vi gick ut strax innan hon skulle koja men jag gick bara runt och nosade och tittade på allt möjligt som inte fanns (mattes ord) så hon blev lite lack och gick in med mig.

Hon hann få av sig och skulle precis lägga sig då jag sprang till dörren och sa att jag ville ut. Snäll som hon är, måste ju fjäska lite så tog hon på sig och vi gick ut igen och jag hörde på hennes röst att det var bäst att krama ut några droppar, hihi!

Vaknade i natt av att det kliade i ansiktet och trots att jag var så försiktig för att inte väcka matte vaknade hon. Okej hon sa att det lät som ett gäng elefanter stövlat in och alla skulle gnugga nosen i mattan men då kan hon ju tänka hur det hade låtit om jag inte varit försiktig, hihi!

Tyckte sen att hon skulle upp 05.20 för då behövde jag gå ut, fick pinkat långt om länge, mattes ord igen och sen klämt ut en liten 2:a när jag hörde att hon började låta lack igen.

Hon påstod att jag kan vara smått hopplös ibland, visst är det inte så?

Jag hoppas hella tiden på att få gå ut när jag vill och att göra annat när jag vill - får oftast det så hur hon kan kalla mig hopplös förstår jag inte!

Vi la oss en liten stund igen för matte skulle inte gå upp förrän 06, jag hoppade upp till matte och gosade lite.


Sovit mest hela dagen hos syrran och när matte hörde det var hennes kommentar "det var väl inte så konstigt när han varit uppe och störat sig halva natten" - jaja lugna dig nu lilla matte!

Vi fick besök på eftermiddagen av mattes kusin och son för maken skulle till frissan. Vi försökte pussa sonen så fort vi fick tillfälle men han tyckte nog att vi var lite för buffliga för han pekade på sängen, hihi!


Matte och jag är i alla fall hemma och jag trodde hon skulle laga nån god mat för hon höll på vid vasken men det blev bara en sallad av det - inget för mig så jag la mig istället.

Hon sa att jag kunde äta min egen mat istället men den kunde hon ta till salladen så hade hon fått nått krispigt i den, hihi!

 

Gammal bild!

Presentation


Detta är jag.
Världens skönaste kille!

Tibets flagga, mitt ursprungs land!

 

Fråga mig

11 besvarade frågor

Aamor & Tina

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Länkar

Butiker

Köpa hund? SKK´s uppfödar & valpsida!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Bloggtoppen Vovve


Ovido - Quiz & Flashcards